SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Seger mot Hällesåker
2024-02-26 16:05

Efter förlusten mot Mölnlycke var nog cupäventyret över så matchen mot Hällesåker blev mer av en träningsmatch. En helt ok prestation gav seger 2-0 ( 1-0). Hela 8 nya spelare fick chansen från start och även full bänk där alla var lovade en halvlek. Debut från start till Ibbe, Gabriel och William.Fokus idag var på att hålla nollan och ha mer eget bollinnehav. Nollan höll vi och stundtals fanns tendenser till bra eget bollinnehav även om vi ska fortsätta utveckla den biten.

 

Första halvtimmen

 

är stabil från vår sida utan att glänsa. Första 5 minuterna är dock riktigt bra där vi tar tag i bollen och håller den fint inom laget utan stress. Detta leder till en frispark efter dryga 3 minuter. Ibbe slår en bra frispark mot Gabriel som blir fri på bottre. Räddningen är fin men Emma fr frtt läge på returen med ny bra räddning som följd. Tredje gången gillt dock där Daniel slår in retur nummer två till 1-0 GIK.

 

Sen tappar vi lite bollinnehav och Hällesåker kommer in i matchen lite. Vi ligger dock helt ok defensivt så de skapar ingenting. Några gånger blir vi lite långa och breda och då kan de spela igenom centralt men vi löste det sen utan problem. Hällesåker har ett ofarligt skott över med kvarten spelad. Sista kvarten är ganska medioker från bägge lag. Mer än ett inlägg som knäas i Robins famn skapas inte. Paus 1-0 GIK Avslut 3-2 GIK Hörnor 1-0 Hällesåker. 

 

Ledning i paus där vi börjar bra. Defensivt som var lite prio idag gör vi det bra och släpper ingen målchans alls. Offensivt har vi ett anfall med mål sen ingenting mer i avslutsväg och där behöver vi steppa upp. 

 

Andra halvtimmen

 

som sagt gör vi 5 byten i paus och har stundtals bra bollinnehav ledda av Christoffer som var briljant som spelfördelare i andra. Efter några minuter ville Robin ha lite spänning när han ska chippa över deras forward men mindre bra resultat. Det blir fritt läge men Robin och backar jobbar hem så skottet går över. Liam slår sen en fin boll till Rafa som blir fri från halva plan men deras back jagar hem bra och bryter. 

 

Därefter har vi en bra period där vi för matchen. Vi lirar in mycket på Christoffer som slår fina passningar och vi vänder spelet bra och hittar ytor. Felix kommer till avslut innan kvarten spelad när han vänder upp men avslutet går löst strax utanför. Jacob hittar sen fint till Liam som skjuter från 20 meter men i målvaktens famn. 

 

Hällesåker kommer fram med 10 minuter kvar och slår ett inlägg som nickas högt över. Vi får utdelning i 24:e minuten och återigen på en frispark. Christoffer slår den mot straffpunkten och bollen studsar förbi alla utom Calle som på bottre kör en klassisk skenbensträff i bottre hörnet och 2-0 GIK. Sista 5 har vi lite tur som klarar oss utan mål då vi kanske slappnar av lite. Hällesåker får en hörna som efter rensning slåss in mot bottre där det nickas i stolpen. I slutminuten slår vi ett felpass hemåt så det blir friläge men Calle jobbar hem och gör en grym block. Slut 2-0 GIK Avslut 4-3 Hällesåker Hörnor 1-0 Hällesåker

 

Summering

 

ger seger och hållen nolla vilket var prio idag efter 7 insläppta på 2 matcher. Starkt att lösa det! Motståndarna skapar väl en egen chans på 60 minuter så det ger oss väl godkänt defensivt. Offensivt börjar man ana tendenser till mer eget bollinnehav. Detta måste vi jobba på och värdera när vi ska gå framåt och när vi ska vända hem. Tendensen är ändå svagt uppåt så vi tar med oss det och jobbar på. Av någon konstig anledning är det roligare att spela fotboll om man har bollen!!

 

Pinnejakten

 

3p Daniel Marsfeld - kung där bak, satte inte en fot fel och läser alla situationer bra, målskytt

 

2p Christoffer Marsfeld - 30 mycket fina minuter som spelfördelare, slår inte bort en passning och har en blick för spelet som är en nivå över de flesta på plan idag

 

1p Carl Rajala Pettersson - bra halvlek, grym och viktig brytning som hindrar mål, målskytt

 

Laget

 

Robin Axel J Emma ( Calle 30) Daniel Emanuel C Javi ( Christoffer 30) Gabriel ( Jacob 30) Ibbe ( Liam 30 Gabriel 50) Axel B ( Javi 45) William ( Felix 30) Rafa ( William 45)

 

Förlust i cupen
2024-02-23 17:01

På en fin plan i Lindome han knappt cupäventyret börja innan det var slut. Mölnlycke blev till slut för starka och vinner 1-4 ( 1-1). Absolut några mål för stort men vi kan inte gnälla allt för mycket över att Mölnlycke avgick med segern då de var det bättre laget över 60 minuter. Vi gav idag tävlingsdebut från start till Calle och Jocke. Då matchen lirades 2 x 30 blir idag analysen indelad i kvartar.

 

Första kvarten

 

är inte godkänd från vår sida. Vi hade svårt att komma in i matchen och hade mycket svårt med deras uppspel centralt där felvänd gubbe enkelt kunde vända och då blev de farliga med boll. Vi var väldigt utspridda och gjorde det enkelt för dem. Mölnlycke har ett skott över i början av matchen innan ledningsmålet kommer efter 11 minuter. Just en rättvänd gubbe sticker in bollen mellan mittback och ytterback. Deras snabbe ytter spelar in till fri gubbe som lägger in 0-1. Ett fint mål men vi gör det enkelt för dem. På ett liknande läge efter kvarten spelad gör Jocke en bra block så vi löser till en resultatlös hörna.

Med boll första kvarten är vi inte bra alls. Vi har en hög felprocent i passningarna och driver med boll i fel läge istället för att släppa bollen. Att vi går in som små duvungar i närkamperna underlättar inte heller. 

 

Andra kvarten

 

är riktigt bra från vår sida. Det bästa på länge. Vi börjar släppa boll i tid på ett och två tillslag och framför allt så rör vi oss in i ytor utan boll. Vi tar över helt sista 10 och Mölnlycke hänger inte riktigt med. Vi skapar inte så mycket utan är så där halvnära innan vi får in en kvittering 5 minuter innan paus och återigen ett vackert mål. Hampus får bollen till vänster och rycker förbi sin gubbe på utsidan. Inspelat längs marken är perfekt till Johan som löpt in bra centralt och enkelt lägger in 1-1 som sen blir halvtidsresultatet. 

 

Tredje kvarten

 

är helt ok från vår sida. Vi kommer dock lite lågt ner i banan men vårt försvarsspel är bra och dom skapar inget mer än ett skott från kanten som Robin styr ut. Vi ligger bra i våra defensiva positioner. Offensivt har vi flertalet bra omställningar som kanske borde gett utdelning. Vid två tillfällen tar vi dåliga beslut i avgörande pass och vid två tillfällen rycker Hampus sig förbi och blir kapad med två gula kort som följd. Det första är solklart rött då det är rakt bakifrån i friläge. Tyvärr fegade domaren ut några gånger idag. Kanske annan utgång med rätt domslut! Nackdelen under perioden är att vi har i stort sätt inget eget bollinnehav i perioder.

 

Pinsamheter

 

stod Mölnlycke för innan kvart 4 börjar då vi har boll vid avblåsning. Tydligen blev det nedsläpp till gul som framför vårt mål tar bollen och går mot mål istället för att ge tillbaka den till oss. När dessutom en ledare tycker det är ok konstaterar vi att det förhoppningsvis var en tillfällig sinnesförvirring för annars är det skämskudde på och inget vi vill se i denna fina idrott.

 

Fjärde kvarten

 

är riktigt illa där vi släpper in 3 mål sista 10 minuter där alla är väldigt enkla. Först får Mölnlycke ett bra nickläge efter deras pinsamheter men nickar utanför. Med 10 minuter kvar är vi väldigt passiva utanför eget straffområde och ett inspel når en gul som på vår strafflinje kan ta emot felvänd vända om och skjuter ett bra skott som Robin är på men går i mål till 1-2. Detta trots att vi är samlade. Någon minut senare misstajmar vi en hög boll och det blir friläge och 1-3. Sen blir deras kapten utvisad för 2 solklara gula trodde vi….. men när domaren såg att kapten hade ett sånt vackert pannband tog han ner kortet i fickan igen och sa aja baja gör inte om det… men kör på du. I protest satsade vi allt framåt men skapade hål som en schweizerost så deras ytterback kunde via några enkla passningar avancera 70 m och lägga in slutresultatet 1-4.

 

Vad säger man

 

jo det märktes över 60 minuter att Mölnlycke lirar 2 divisioner över oss då hade en helt annan jämnhet än oss över hela matchen. När vi lirade bra höll vi minst deras klass men problemet var att det gjorde vi bara under en mindre period i matchen. Vi tar med oss att vi ser vad vi kan när vi hittar rörelse utan boll och släpper enkelt. Vi får jobba vidare med att hitta rätt i vårt offensiva försvarsspel och att bli bättre på att vila med boll.

 

Pinnejakten

 

3p Johannes Ung - individuellt bäst hos oss idag, bra fötter och passningar och vinner ytor

 

2p Hampus Albinsson - vårt nästan enda hot framåt, fin assist, vinner flera dueller som kunde gett mål och gav kort till motståndarna

 

1p Christoffer Marsfeld - kom in i det efter ett tag och ett nav under vår bra period dä’r han fördelade boll bra

 

Laget

 

Robin Jocke ( Axel J 40) Emma Daniel Calle Christoffer ( Ibbe 48) Liam ( Axel B 9, William 39) Johannes U Hampus Jacob ( Liam 50) Johan

 

 

 

Säsongen igång med seger
2024-02-18 20:39

Idag startade vi upp 2024 med årets första träningsmatch. Det var Göteborgsväder som mötte oss i Kungsbacka med ihållande regn och bitande kyla. Vi mötte Annebergs If för första gången och det blev till slut ett klassiskas träningsmatch resultat seger 5-3 ( 3-0).

 

17 gubbar till start och det var mycket nytt då hälften var nya spelare och några provspelare. Vi testade lite nytt både defensivt och offensivt med blandat resultat. 

 

Efter att vi känner på underlag och motståndare tar vi tidigt ledningen. Jacob möter ett inspel via en bra löpning med nick i ribban. Returen fiskar Felix upp och vänder bort sin försvarare och lägger in 1-0 GIK. Anneberg hotar sen lite i omställningar där vi tappar folk. De får till ett bra läge men avslutar i burgaveln och dessutom några hörnor. Vi tar sen över mer och Felix snor bollen och sprintar sig fri och lägger in 2-0 GIk innan 20 minuter spelade. 

 

Vi har sen några bra vändningar men skapar mest hörnor och något skott utanför straffområdet. Hampus har några lägen men får inte till det förrän strax innan paus då Jacob fint spelar fram just Hampus som viker in 3-0 i bottre hörnet. 

 

6 byten i paus och drömstart med ett drömmål redan efter några minuter. Rafa hittar Robin som på ett skarvar till Johan som snyggt viker in bollen från vänster till 4-0 GIK. Sen lär andra halvlek mindre bra då vi slarvar en hel del och är ganska passiva. Första reduceringen kommer med kvarten spelad på ett fint skott till 4-1. 

 

Sen är det ganska lugnt tills Anneberg f¨r frispark och framför mål kan en omarkerad spelare lägga in 4-2 och det blir än mer spännande efter att en billig straff resultatrad till 4-3 med kvarten kvar. Med 5 minuter kvar slår Javi en frispark som Jacob påpassligt slår in returen på till slutresultatet 5-3.

 

En klassisk premiär med en del höga toppar och en del djupa dalar. När vi hittar lugn i spelet gör vi det bra med att hitta bra ytor och vända spelet. Sen är flera av målen frukt av bra individuella prestationer. Vi kan bli mer aggressiva på egen planhalva och är lite stressade med boll ibland. Pressen framåt är ibland ok men vi ger motståndarna för stora ytor bakåt stundtals. Nästa vecka väntar Södercupen med två tuffare matcher mot Mölnlycke och Hällesåker.

 

PINNEJAKTEN

 

3p Jacob Bojlert - mål och 2 assist, löper bra i djupet offensivt och är involverad i mycket framåt

 

2p Felixz Kreivi Christensson - 2 mål och ett ständigt hot framåt.

 

1p Carl Rajala Pettersson - fin debut som mittback, läser spelet bra och placeringssäker

 

Laget: Robin Johannes L ( Ibbe 45) Emma ( Johannes L 67) Calle ( Jocke 67) Jocke ( Anton E 45) Javi ( Gabriel 45) Jacob ( Robin W 45) Johan ( Javi 67) Arvin ( Hampus 67) Felix ( Sherif 45) Hampus ( Rafa45) 

Provträning i januari
2023-12-22 11:58

I januari bjuder vi upp till provträning. Vi är ett lag som vill framåt där sammanhållning och social kompetens är en förutsättning för att lyckas. 

Passar det in på dig så kontakta oss för provträning.

 

Vi startar måndag 8 januari och tränar på:

 

måndagar Anders Svensson vallen vid vårt klubbhus 19-20.20

onsdagar Guldheden Södra 18.30-20.00

 

Vid intresse kontakta Naim 0765 765373 eller Magnus 0707 857152

Orättvist behandlade på Donsö
2023-10-18 15:28

Vi åkte i söndags ut till Donsö för att avsluta serien med en förmodat trevlig match mot ett trevligt hemmalag. Nu blev det inte så av en anledning. Med tanke på världsläget och allt hemskt som hänt den senaste tiden tar vi för att inte verka för osentimentala den milda varianten när vi sammanfattar matchen. 

 

Det blev förlust 1-3 ( 1-0) men idag blev vi väldigt orättvist behandlade och vi grunnar fortfarande på varför eller som Pet shop Boys hade sjungit ” what hade we, what have we, what hade we Done to deserve this”. Det började redan i 10.e minuten när Daniel gör en rutinbrytning i straffområdet och blir nedsparkad av deras forward som sträcker sig efter bollen. Döm om vår förvåning när det blåses straff och när Christian påpekar det felaktiga i detta blir det direkt rött kort och vi spelar en mindre i 80 minuter. 

 

Inte blev det bättre i andra när bägge Donsös första 2 mål är självklara frisparkar till oss men det blir varsågod donsö och gör mål. I ren protest ger vi själva bort ett mål på slutet när vi kör all in framåt.

 

Lirades det inte någon fotboll med. Jo då.. Robin tar straffen och ett friläge därefter. Sen gör vi kanske säsongens bästa 30 minuter när vi med en man mindre helt lirar ut Donsö med många fina kombinationer och vasst passningsspel. Tyvärr fortsätter ovanan att det behövs minst fem klara lägen för ett mål. Vi träffar stolpen, sen ribban och missar 2 frilägen med svaga avslut innan Johannes snyggt sätter 1-0 innan paus. 

 

Andra halvlek i motvind börjar helt ok innan Donsö får sina 2 mål då det tydligen var synd om dem eller så var vi väldigt hemska idag. Sen försöker vi all in på slutet men det är närmare fler hemmamål innan vi skänker ett på slutet men det får vi ta efter allt elände idag. 

 

Vi tar ändå med oss en riktigt bra halvtimme där vi visar vad vi kan när vi är bra. Vi får jobba hårt på att visa det oftare dock nästa år då vi kan mycket mer än vi visat under säsongen. 

 

Avslut : 12-16

Hörnor 9-4

 

PINNEJAKTEN

 

3p Robin Björkstrand - tar straff, några grymma räddningar, otur på målen som han är nära att ta trots att han var chanslös

 

2p Johannes Ung - fin på sin kant, bra teknik, vassa kombinationer, snyggt mål

 

1p Johan Svensson - bra driv, fina pass, fin teknik, nära ofta men slutprodukten kan bli lite bättre

 

Laget : Robin John ( Axel B 73) Christian ( rött 13) Daniel Emma Christoffer Jacob ( Joel 51) Johan Hampus Axel B ( Axel J 14 Emanuel C 78) Johannes ( Rafa77)

 

Trots att förbundet har ett protestärende att ta ställning till gör vi en kort sammanfattning av året:

 

6:a - precis godkänt, vi måste kräva mer

29 p - knappt godkänt, 4 fler än förra året men många onödiga poängtapp

Laganda- mer än godkänt, världsklass

1 nolla och 43 insläppta - underkänt, då har ändå våra målisar vart grymma

45 mål framåt- godkänt men visst borde vi nog kunnat göra 15-20 till

Träningsnärvaro - bra på 10-12 st, resten underkänt

Lagfest v 43- mer än godkänt, världsklass

skyttekung 7 mål - kul för Arvin men underkänt man ska inte vinna på 7 baljor

35 gula + 1 rött - godkänt, vi är nog för snälla även om någon rättsskipare tydligen inte håller med

Oavgjort mot Warta
2023-10-11 14:36

Sista hemmamatchen för året fick de missanpassade bedriva på ytterst charmiga Heden 2. Mot jumbon Warta inspirerades vi av de obefintliga yttre förutsättningarna och gjorde en ytterst oinspirerad insats som gav 3-3 (0-0). Första halvlek är genant dålig och oavgjort i paus berodde på Lukas i mål. Vi höjer oss lite i andra och bör vinna efter 3 mål men efter några grodor av Lukas blev det kryss. 

 

Vår bäste spelare idag Jacob är nära att nicka in ett långt inkast av Hampus redan i inledning. Sen följer 40 hemska minuter där Warta har mängder av öppna ytor och lägen. Deras oförmåga och några bra räddningar av Lukas i mål räddar oss. Warta har några skott i bra lägen som missar mål innan Lukas gör en fin fotplattas i minut 12. Nämnde Lukas kommer sen ut bra på ett friläge och avvärjer. 

 

Vi ger sen bort bollen igen och det blir friläge Warta halvvägs in i halvleken. Avslutet är vekt i magen på Lukas i mål. Det är bara Warta fortsatt och med 5 minuter kvar gör Lukas en ny räddning på ett friläge. På slutet får vi ett läge i straffområdet men Christoffer skjuter över i bra läge. Arvin försöker sen skarva in en hörna i slutminuten men missar mål. Paus 0-0 Avslut 3-11 Warta Hörnor 2-2.

 

Något vi måste lösa inför nästa år är vår skrämmande låga lägstanivå. Denna halvlek är ett exempel på det där vi jobbar en och en, står stilla och tittar på, går inte in i närkamper, fastnar på samma kant gång på gång. Vi gör två byten i paus som kom att ge oss mer energi i andra. 

 

Andra halvlek håller väl inte världsklass den heller men är ytterst händelserik. Starten av andra är lik den första där vi är medpassagerare. Warta är nära direkt i inledningen men vi täcker till hörna som blir till ny hörna och skott utanför. Utdelningen kommer i minut 7 när vi återigen vägrar gå in i duell och deras gubbe i straffområdet kan ostört skjuta in 0-1 via Lukas vid bortre stolpen. 

 

Efter avspark får Emma bollen till höger och lägger in den i straffområdet där Jacob löpt bra och på ett skarvar in 1-1 över deras målvakt. Ett snyggt mål och en kombination. Nu lyfter vi spelet och börjar skapa lägen mot ett bortalag som tröttnar fort och inte direkt har harmoni inom laget. Någon minut efter målet bör vi ta ledningen när Axel B som gjorde ett energifyllt inhopp missar öppet mål från någon meter.

 

Johan slår sen en hörna som Emma nickar över innan Lukas får göra en räddning på ett bortaskott. Vi får hörna i 19:e minuten som Arvin får ett jätteläge på men träffar Jacob framför mål och bollen studsar till Axel B som skjuter in den i det öppna målet 2-1 GIK. Vi har sen två jätteläge att stänga matchen då Emma hittar Hampus som helt ren lyckas träffa målvakten med sin nick. Arvin blir sen fri till men hittar bara burgaveln. 

 

Vi har sen full kontroll till minut 84 då allt händer på slutet. Warta som helt gett upp får en livlina då ett utkast bryts och läggs mot mål och Lukas tappar in bollen till 2-2. Jacob hittar sen Johan som får ett jätteläge men skjuter ren bollen precis utanför. Warta drar sen ett rött kort för snack. Vi utnyttjar det i minut 90 när Axel B skjuter från högerkanten och deras målvakt ger en billig retur som Arvin lägger in i öppet mål 3-2 GIK. 

 

Där bör ju matchen vara över men icke så! Axel B har sen möjlighet i min ut 93 med ett rent läge men målvakten räddar det låga skottet. I minut 94 drar deras gubbe bollen vårt mål uppgivet. Tyvärr hade den gode Lukas missat att matchen inte var slut så bollen tappas in till 3-3. Slut 3-3 Avslut 9-9 Hörnor 2-4 Warta.

 

Sett till 90 minuter får vi ta ett kryss men självklart ska vi vinna detta i andra halvlek. Vi får jobba vidare med att hitta någon form av stabilitet och vi släpper på tok för många mål bakåt i år. Nu slutar vi älta detta och glädjer oss åt en färd till Donsö på söndag för att avsluta serien. 

 

PINNEJAKTEN

 

3p Jacob Bojlert - ende idag som gör en bra insats. Löper mycket och rätt, visar vilja , mål + assist, 

 

2p Axel Brännström - kommer in ed energi och springer vilket vi inte såg mycket av idag, målskytt

 

1p Emanuel Bergland - kommer in i paus och bidrar med assist och visar energi och vilja

 

Laget: Lukas Emanuel C ( Emma 45) Christian Daniel John ( Isac 65) Joel ( Johan 55) Christoffer Jacob Johan ( Axel B 45) Arvin ( Rafa 75) Hampus ( Arvin 83)