SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Vi är Guldhedens IK:s herrlag

Välkomna till världens goaste division 5-lag! Vi är ett härligt gäng som tränar för att utvecklas som fotbollslag samtidigt som vi bygger meningsfulla relationer vid sidan av plan. Följ vår resa i Division 5B Göteborg – lokalfotbollens finrum. 

 

Instagram: @guldhedensikherr

 

Go Go Guldheden!

Tung avslutning på en annars bra vår
2024-07-08 11:54

Lite dåligt med uppdatering så här i semestertider men här ger vi oss på ett försök att analysera de avslutande två matcherna som tyvärr gav två nya förluster och en lite sur avslutning på en annars riktigt bra vår. 

 

Till att börja med är det inte konstigt att vi förlorar på slutet då vi vart alldeles för få på träningarna vilket gjort att intensiteten på träningarna har saknats vilket speglar matcherna väl. Många studenter bortresta vilket vi vet om, sen några tråkiga skador men även felaktiga prioriteringar vilket man väl ändå får leva med på vår nivå. 

 

Först ut var Donsö hemma vilket gav förlust 2-4 ( 1-2). Denna torsk var tung då vi efter en fin start gör en riktigt dålig insats där vi bjuder Donsö på segern väldigt onödigt. Vi har svårt för sådana anti-lag som Donsö som blundar och slår så långt de kan och idag gick vi i deras fälla återigen. Starten är dock riktigt bra första 20 minuter då vi rullar och bygger upp vårat spel bra. Gabriel gör tidigt 1-0 efter fint inlägg från Örthen. För övrigt Gabbes debutår i Guldheden. Vi har bud på mer då både Valltorp och Felix har varsitt bra läge. 

 

Sen halvvägs in i halvleken startar kollapsen. På 2 minuter gör vi stora misstag och bjuder på mål när vi först naivt spelar oss upp rakt i fel yta. Det ger brytning pass och ny pass och friläge och 1-1. Sen står Daniel för ett ovanligt misstag när han ger dem bollen och 1-2. 

 

Donsö har sen några lägen till där Robin kommer ut bra. På slutet får vi till lite igen och Valltorp lobbar över ett öppet mål och även Hampus har ett bra läge innan det blir paus. 

 

Andra halvlek inleds fruktansvärt illa dör Donsö ostört får tjonga boll och löper sig till bra lägen där vi tar egna beslut och placerar oss på plan lite som vi vill. Donsö har väl två lägen de borde gjort mål på när de missar öppet mål och sen bränner ett friläge. 

 

Vi får sen två lägen som också borde gett utdelning. Wille får ett jätteläge någon meter från mål men tajmar fel och sen rundar Valltorp målisen men lägger bollen utanför det öppna målet.  Sen är Donsö nära igen men Oskar räddar på mållinjen. 

 

Med kvarten kvar får Donsö en utvisning och nu då. Nä bebismiastag och 1-3 efter egen hörna och sen 1-4 då de vinner duellen 1 mot 1 och avslutar fint. Vi reducerar i sista sparken då Christian fint hittar Jacob som är klinisk i avslutet. Slut 2-4 Donsö Avsalut 16-16 Hörnor 3-1 GIK

 

Laget: Robin Calle ( Anton 70) Daniel Emma Oskar Christoffer Ermir ( Christian 62) Gabriel ( Jacob 73) Hampus ( William 58 Hampus 80 Calle 88) Felix Johannes L

 

 

Näst på tur var Pushers borta och det blev till slut en klar förlust 0-3 ( 0-0). Idag mötte vi ett riktigt taggat hemmalag och dom var klart bättre än oss och vinner helt rättvist. I första halvlek är vi inte alls påkopplade och med tur har vi kryss i paus. 

 

Vi är tama i närkamper och står och tittar på boll medans dom agerar. Vi får inte fast bollen alls på offensiv planhalva utan tappar den mest hela tiden. Vi skyddar inte bollen utan gör oss mindre med boll konstigt nog. 

 

Första 20 är det Pushers som styr tillställningen och skapar en del lägen och många hörnor. Robin gör bland annat två fina räddningar och de har även några avslut över mål. Efter 20 minuter får vi vårt första avslut när Danne testar skott från distans vilket går precis utanför deras stolpe. Vi får ett jätteläge till ledning halvvägs in i halvleken då Johan hittar Arvin som blir fri men avslutet är alldeles för tamt på målvakten. 

 

Sen är det Pushers igen och de har 3 bra lägen där Robin kommer upp bra innan de avslutar med skott som stryker stolarna men utanför mål. 

 

Andra halvlek är lite jämnare i avslutningsstatistiken men det är Pushers som gör målen. Det byts lite halvchanser första 10 minuterna innan Pushers får en frispark utanför straffområdet. Orsakad av att vi står och tittar på plan istället för att gå in och ta bollen. Frisparken är bra runt muren in vid första stolpen till 0-1. Det tar bara några minuter innan det smäller igen. Pushers missar först öppet mål innan de tar returen och från dålig vinkel lägger in 0-2. 

 

Pushers har sen två nya lägen som liknar frilägen då vi flyttar upp folk. Robin kommer dock upp bra och räddar fint. Sista kvarten får vi lite tryck då dom tröttnar lite med sin höga energi. Isac spelar fram Jacob som får ett bra läge men räddningen är fin. Därefter omställning Pushers när vi inte försvarar och nytt friläge och nu 0-3. Jacob har ett jätteläge på slutet men avslutet stryker stolpen utanför. Slut 0-3 Pushers Avslut 11-19 Pushers Hörnor 4-8 Pushers.

 

Laget: Robin Christian ( William 82) Daniel Emma Calle Christoffer Jacob Johannes U Arvin ( Isac 75) Felix ( Joaquim 70) Johan

 

Pinnejakten

 

2p Johannes Valltorp Lundahl - den ende som stod upp mot Donsö i fart tempo och aggressivitet, dock saknades slutprodukten

 

1p Oskar Örth - stabil mot Donsö utan misstag, fin assist

 

1p Gabriel Larsson - debutmål mot Donsö och dessutom snyggt sådant

 

1p Christian Johannesson - kom in med kort varsel mot Pushers och gör det stabilt, bra energi

 

1p Robin Björkstrand - tar flera frilägen mot Pushers

 

Summering av våren

 

ger flera positiva saker 

 

- fantastisk sammanhållning

- bäst i Göteborg på sociala medier

- mycket mer eget spel i år jämfört med tidigare

- stabilt bakåt förutom sista 2 matcher

- mycket fart framåt med några klasspelare

- med i toppstriden

- bra fart på träningarna fram till juni

- unik vinstrad i Guldhedens historia

- upphämtningen mot Styrsö sista 8 minuter sjuk!

- grymt träningsläger

- flera social aktiviter och fler på gång

- lagom rotering i laget fram till juni vilket gav kontinuitet

 

men även förbättringsområden

 

- kass prioritering i juni

- få folk i juni

- vi är för snälla på plan

- måste bli bättre på att vinna andrabollar vilket ofta avgör matcherna

- ibland ganska korkade ute på plan

- lever lite mycket på individuella prestationer istället för laget

- kommunikation på plan!

- bli bättre i beslutsfattandet

 

 

Nu tar vi uppehåll så ses vi i augusti igen! VAMOS!

 

 

Första förlusten ett faktum
2024-06-17 10:00

På majvallen kom till slut första förlusten då ett taggat Azalea vinner 0-1 ( 0-0). Tyvärr valde stora delar av truppen annat än fotboll denna regniga torsdag. Hampus, Johan, Valltorp och Ermir var på resor. Emanuel Carlsson har åkt hem till Värmland och Jojo till Schlätta. 

Inte blev det lättare när en comebackande Kwet blev utvisad med halvtimme spelad. Vi kämpade på bra med en man mindre och visade inställning. Dock räddar Robin oss från en större förlust idag och med boll är vi stundtals riktigt svaga idag. 

 

Första halvlek

 

Azalea får första chansen efter några minuter då Robin räddar en frispark till hörna. Vi får vårt första halvläge efter 9 minuter då William som fick debutera från start idag skjuter utanför efter hörna. Sen följer en period med lågt tempo och ganska låg kvalitet där det ändå känns som att vi sakta växer in i matchen. Det finns ytor på plan men vi är oerhört slarviga i mottagningar och passningar.  

 

Det tar till 25:e minuten innan det händer något i chansväg. Först får Azalea en hörna som vi lyckas rensa framför mål. Efter hörnan kontrar vi och Gabriel hittar fram till Arvin på kanten som får ett läge men dom bryter till hörna. En hörna som sen Oskar drar på volley en bra bit över. 

 

Sen blir det lite ridå ner i minut 33. Kwet satsar på boll men tokmissar och klipper deras gubbe och det blir direkt rött kort för fjärde gången i år vilket är ett annat rekord vi slagit under säsongen. Efter utvisningen har vi svårt att hitta organisationen och det är endast med lite tur vi håller nollan till paus. 

 

Azalea har först ett skott som blir löst på Robin innan de kommer runt på kanten och spelar snett inåt bakåt till fri gubbe vid straffpunkten. Tur för oss drar han dock skottet över mål. Med några minuter lvar gör Robin en monsterräddning då ett inspel slås på volley ot mål men Robins reflexer är superba. Azalea hinner få ett bra läge till då de skarvar ett inspel i burgaveln. Paus 0-0 Avslut 8-2 Azalea Hörnor 4-4

 

Andra halvlek 

 

 kom att bli Azalea mot Robin. Dom gör det bra med boll och smarta löpningar medans vi inte lyckas få något spel alls. Azalea kommer fram i 5:e minuten centralt i banan men skjuter över strax utanför straffområdet. Minuten efter kommer vinstmålet. Vi tappar boll vid mittplan och dom ställer om blixtsnabbt. Fin pass och friläge till vänster i straffområdet och avslutet är bra vid bottre stolpen 0-1 Azalea. 

 

Det är nära några minuter senare men Daniel räddar ett mål genom att placera sig väl och rädda skottet i fritt läge som gick förbi Robin. Vi har sen en period när det är lite lugnare innan vi får vårt enda läge idag halvvägs in i halvleken. Vi slår en kort hörna till Oskar som skjuter från snäv vinkel mot bottre stolpen men räddningen är fin. Returen går till Daniel som sen skjuter högt över. 

 

Vi lyckas inte alls skapa något momenten sista 20 utan det är Azalea som har mängder lägen att utöka ledningen. Robin räddar först en frispark innan de får ett fritt läge i straffområdet men Robins räddning är fin. Azalea är sen nära på frispark innan de får 3 frilägen sista 10 minuterna. Robin är dock het och tar samtliga. Vi själva skapar inget. Slut 0-1 Azalea Avslut 10-2 Azalea Hörnor 7-1 Azalea.

 

Summering

 

ger att till slut kom förlusten och idag är det inget att säga något om. Vi tar med oss att vi återigen visar inställning och kämpar som djur ute på plan. Vi viker inte ner oss trots tufft läge ute på plan.

 

Spelmässigt är vi dock inte bra alls. Våra mottagningar är för dåliga och vi slarvar mycket med passningar. Kändes som vi blundade och bara slog iväg bollen ibland. Vi fick inget flyt i spelet då vi höll i bollen för mycket. Vi är även ganska osmarta i våra löpningar och hur vi placerar oss på plan. 

Sen att vi tar utvisning nr 4 hjälper ju knappast heller även om det var en olyckshändelse. Donsö nästa vecka och då måste vi höja oss markant om vi vill ta nya segrar. Att spelarna prioriterar bättre hade ju också vart en önskan men vem vet hur det blir med det…

 

Pinnejakten

 

3p Robin Björkstrand - grym i mål räddar oss från ett ras idag

 

2p Daniel Marsfeld - står upp bra, räddar några mål bakåt med fina brytningar

 

1p Carl Rajala Pettersson - stabil idag

 

Laget

 

Robin Calle Emma Daniel Oskar Christoffer Gabriel ( Anton 80) Kwet ( utvisad min 33) Arvin Jacob ( Christian 53) William ( Liam 59 Javi 72)

 

 

 

 

Inför omgång 11: Azalea away
2024-06-12 11:08

På torsdag 13/6 åker vi till Majvallen för att ta oss an Azalea BK. Klassiskt möte!

 

Det är en tuff uppgift och det kommer krävas mycket av oss för att få med oss poäng hem från Majorna. Förhoppningsvis blir det en sevärd match!

 

Avspark: 19.45.

 

Kom dit och heja fram serieledarna i den sista matchen innan serien vänder!

 

Go Go Guldheden!

 

Seger utan skönspel
2024-06-08 10:56

Ikväll var det Kungsladugårds tur att komma till vår hemmaborg på Södra. Till slut kom det att bli femte raka hemmasegern via 3-1 ( 1-0). Idag vinner vi då vi visar klass i avgörande lägen med tre fina mål. Spelet ute på plan lämnar mycket i övrigt att önska då det var krampaktigt utan något större flyt i spelet. Samtidigt är Kungsladugård tunga med mycket kamp där vi ändå stod upp bra. Dock blev vårt eget spel lidande av det. 

Några avbräck hade vi idag då för vårt spel viktige Christoffer var bortrest. Även Ermir var borta och Brännan tog studenten. Hampus som vart sjuk fick inleda på bänken och hade väl ca en kvart i kroppen idag. Då Javi lämnade sent återbud fick Oskar plats på bänken även om tanken var att vila hans ljumskar. 

 

Första halvlek

 

börjar med en mycket svag första kvart av oss då vi är snälla i närkamperna och slarvar en del med boll. Passningarna är lösa och vi har dålig rörelse så bollhållaren har få alternativ. Redan i första anfallet får Lagårn sitt första läge då de enkelt får komma in i vårt straffområde men skottet ur dålig vinkel går över Robins mål. Några minuter senare hittar Johan fram till Valltorp som skjuter över från 15 meter. 

 

I matchminuten 9 står vi för ett bolltapp och Lagårn får ett skottläge i straffområdet men dom var bra på att avsluta över mål idag. Någon minut senare nytt skottläge för gästerna men nu löst på Robin i mål. 

 

Runt kvarten spelad kommer. Vi lite bättre in i matchen. Lagårn kör en ganska dålig hög press som vi borde löst bättre men vi börjar ana embryon till att lösa det bättre. Efter just kvarten spelad hittar Calle ut till Johan som gör det bra och driver in i bastant och skjuter med vänstern men räddningen vid bottre stolpen är bra. 

 

Sen följer 20 minuter av mycket låg kvalitet där det byts mycket boll utan någon struktur. Under perioden har Lagårn ett avslut vi täcker till hörna och Daniel kliver fram när det inte finns några passningsalternativ och skjuter från 30 m högt över. 

 

Vi byter sen position på Jojo och Gabriel för att få Jojo högre upp i banan. Och snacka om genidrag. En minut efter det hittar vi igenom deras press och Jojo kan vända upp på offensiv planhalva. Han hittar ut till Johan och löper in i straffområdet. Johans inspel är kirurgiskt bra mot bottre ytan där Jojo möter på volley upp i nättaket 1-0 GIK. Fotbollsgodis!

 

Efter mål är vi ofta sårbara och likaså nu. Lagårn får enkelt efter avspark ta sig fram till höger och spelar in till fri gubbe vid straffpunkten. Tur för oss avslutas det återigen en bit över mål. I anfallet efter får Jojo ett bra skottläge utanför straffområdet men även vi kan avsluta över idag. På slutet får först Robin ett mycket mystiskt gult kort innan Lagårn får ett läge efter inkast men skott över är deras melodi idag. Paus 1-0 GIK Avslut 6-5 Kungsladugård Hörnor 4-0 Kungsladugård.

 

Andra halvlek 

 

börjar med att vi tar in Oskar för att få in lite fötter på plan. Andra halvlek präglas annars av att Lagårn sätter in en tung forward som de sätter bollar på. Det ger massa dueller och kamp och skönspelet lämnade vi idag till en annan match. Vi är nära i 5:e minuten då Oskar kastar långt mot Jojo som nickskarvar strax utanför bottre stolpen. 

 

Några minuter senare får Lagårn en farlig frispark strax utanför straffområdet som skjuts just de precis över Robins ribba. I 12:e minuten tar sig Jojo fram bra och skjuter ett skott som räddas bra av deras målvakt. Minuten efter får vi utdelning. Jojo får bollen i sin fin yta och spelar fri Arvin till höger i straffområdet. Avslutet är helt perfekt i bottre hörnet 2-0 GIK. 

 

Sen är det 20 minuters fotboll med kamp där det inte var många gånger det var 2 pass i rad för bägge lagen. Ett läge skedde under perioden och den var farlig för Lagårn. Ett inspel stöts från nära håll mot mål men Robin är alert och gör en fin räddning. 

 

Precis när det börjar kännas lugnt bjuds Lagårn på en livlina efter hörna i minut 33. Hörnan nickad vid bottre stolpen och Robin kniper bollen på mållinjen vid sin stolpe. Hur sen assisterande som inte ens var i linje kan vinka för mål är ett helgerån men mål blev det 2-1 GIK.

 

Vi byter nu in Hampus sista 10 för att avgöra matchen. Wille som också kommit in i matchen tar sig fram i minut 41 till vänster och försöker hitta Johan som är fri i straffområdet men bollen blir lite för brant. Lagårn kommer fram centralt i minut 43 men skottet är löst i Robins famn. Minuten efter blir Hampus helt fri men avslutet räddas av deras målvakt. 

 

Hampus får dock revansch i första övertidsminuten. Wille hittar honom med fin pass och nytt friläge och nu rullas bollen under målvakten in i mål 3-1 GIK. Trots det lyckas vi släppa till ett läge till efter det men deras skott utanför straffområdet räddas av Robin i mål. Slut 3-1 GIK Avslut 5-5 Hörnor 5-1 Kungsladugård.

 

Summering

 

10:e raka utan förlust bara det är en världshistorisk händelse. Återigen starkt att vara så stabila när vi inte får till spelet på plan. Vi står upp bra mot deras tunga spel. Försvarar oss bra på dera 9 hörnor som kändes farliga. Att domarna gav dom ett mål efter hörna förringar inte den insatsen. Målen vi gör idag är ren klass. Vi har några individuella prestationer som håller hög klass idag.

 

Spelmässigt klart underkänt idag dock. Vi har väldigt få kombinationer och slarvar mycket med boll och passningar. Rörelsen på plan och att hjälpa bollhållaren är inte på den nivå vi vill.  Idag rörde vi oss ofta från bollen av någon anledning. Vi kom inte upp med tillräckligt folk offensivt så Arvin på topp blev ofta isolerad. 

 

Vi tar med oss tre poäng och ny vecka och match mot Azalea på torsdag. Då kommer truppen  få visa vad den går för då det reas ut många resor just den veckan! Väl mött då!

 

Pinnejakten

 

3p Emanuel Bergsand - rock steady mittback, tog kampen mot deras tunga spel

 

2p Daniel Marsfeld - rock steady mittback, tog kampen mot deras tunga spel

 

1p Johannes Ung - magiskt mål, fin assist, några bra aktioner på offensiv planhalva

 

1p Johan Svensson - magisk assist, bra mede boll idag igen

 

Laget

 

Robin Emanuel C Daniel Emma Calle ( Anton 91)  Johannes U Gabriel Jacob ( Oskar 45 Jocke 91) Johan Arvin ( William 71) Johannes L ( Hampus 77)

Inför omgång 10: Kungsladugård hemma
2024-06-05 13:32

Sommarsäsongen är här!

 

Innan vi går på semester så ska vi avverka följande fyra matcher:

 

5/6 vs Kungsladugård (h)

13/6 vs Azalea (b)

19/6 vs Donsö (h)

28/6 vs Pushers (b)

 

Ikväll står alltså Kungsladugård för motståndet. Vi hoppas kunna ta ytterligare kliv i vårt spel och vi hoppas att ni är där och ser på när det sker. Fri entré – visst är det härligt med lokalfotboll?

 

Varmt välkomna till Guldheden Södra, avspark 20.15! Go Go Forever!