SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Orättvist behandlade på Donsö
2023-10-18 15:28

Vi åkte i söndags ut till Donsö för att avsluta serien med en förmodat trevlig match mot ett trevligt hemmalag. Nu blev det inte så av en anledning. Med tanke på världsläget och allt hemskt som hänt den senaste tiden tar vi för att inte verka för osentimentala den milda varianten när vi sammanfattar matchen. 

 

Det blev förlust 1-3 ( 1-0) men idag blev vi väldigt orättvist behandlade och vi grunnar fortfarande på varför eller som Pet shop Boys hade sjungit ” what hade we, what have we, what hade we Done to deserve this”. Det började redan i 10.e minuten när Daniel gör en rutinbrytning i straffområdet och blir nedsparkad av deras forward som sträcker sig efter bollen. Döm om vår förvåning när det blåses straff och när Christian påpekar det felaktiga i detta blir det direkt rött kort och vi spelar en mindre i 80 minuter. 

 

Inte blev det bättre i andra när bägge Donsös första 2 mål är självklara frisparkar till oss men det blir varsågod donsö och gör mål. I ren protest ger vi själva bort ett mål på slutet när vi kör all in framåt.

 

Lirades det inte någon fotboll med. Jo då.. Robin tar straffen och ett friläge därefter. Sen gör vi kanske säsongens bästa 30 minuter när vi med en man mindre helt lirar ut Donsö med många fina kombinationer och vasst passningsspel. Tyvärr fortsätter ovanan att det behövs minst fem klara lägen för ett mål. Vi träffar stolpen, sen ribban och missar 2 frilägen med svaga avslut innan Johannes snyggt sätter 1-0 innan paus. 

 

Andra halvlek i motvind börjar helt ok innan Donsö får sina 2 mål då det tydligen var synd om dem eller så var vi väldigt hemska idag. Sen försöker vi all in på slutet men det är närmare fler hemmamål innan vi skänker ett på slutet men det får vi ta efter allt elände idag. 

 

Vi tar ändå med oss en riktigt bra halvtimme där vi visar vad vi kan när vi är bra. Vi får jobba hårt på att visa det oftare dock nästa år då vi kan mycket mer än vi visat under säsongen. 

 

Avslut : 12-16

Hörnor 9-4

 

PINNEJAKTEN

 

3p Robin Björkstrand - tar straff, några grymma räddningar, otur på målen som han är nära att ta trots att han var chanslös

 

2p Johannes Ung - fin på sin kant, bra teknik, vassa kombinationer, snyggt mål

 

1p Johan Svensson - bra driv, fina pass, fin teknik, nära ofta men slutprodukten kan bli lite bättre

 

Laget : Robin John ( Axel B 73) Christian ( rött 13) Daniel Emma Christoffer Jacob ( Joel 51) Johan Hampus Axel B ( Axel J 14 Emanuel C 78) Johannes ( Rafa77)

 

Trots att förbundet har ett protestärende att ta ställning till gör vi en kort sammanfattning av året:

 

6:a - precis godkänt, vi måste kräva mer

29 p - knappt godkänt, 4 fler än förra året men många onödiga poängtapp

Laganda- mer än godkänt, världsklass

1 nolla och 43 insläppta - underkänt, då har ändå våra målisar vart grymma

45 mål framåt- godkänt men visst borde vi nog kunnat göra 15-20 till

Träningsnärvaro - bra på 10-12 st, resten underkänt

Lagfest v 43- mer än godkänt, världsklass

skyttekung 7 mål - kul för Arvin men underkänt man ska inte vinna på 7 baljor

35 gula + 1 rött - godkänt, vi är nog för snälla även om någon rättsskipare tydligen inte håller med

Oavgjort mot Warta
2023-10-11 14:36

Sista hemmamatchen för året fick de missanpassade bedriva på ytterst charmiga Heden 2. Mot jumbon Warta inspirerades vi av de obefintliga yttre förutsättningarna och gjorde en ytterst oinspirerad insats som gav 3-3 (0-0). Första halvlek är genant dålig och oavgjort i paus berodde på Lukas i mål. Vi höjer oss lite i andra och bör vinna efter 3 mål men efter några grodor av Lukas blev det kryss. 

 

Vår bäste spelare idag Jacob är nära att nicka in ett långt inkast av Hampus redan i inledning. Sen följer 40 hemska minuter där Warta har mängder av öppna ytor och lägen. Deras oförmåga och några bra räddningar av Lukas i mål räddar oss. Warta har några skott i bra lägen som missar mål innan Lukas gör en fin fotplattas i minut 12. Nämnde Lukas kommer sen ut bra på ett friläge och avvärjer. 

 

Vi ger sen bort bollen igen och det blir friläge Warta halvvägs in i halvleken. Avslutet är vekt i magen på Lukas i mål. Det är bara Warta fortsatt och med 5 minuter kvar gör Lukas en ny räddning på ett friläge. På slutet får vi ett läge i straffområdet men Christoffer skjuter över i bra läge. Arvin försöker sen skarva in en hörna i slutminuten men missar mål. Paus 0-0 Avslut 3-11 Warta Hörnor 2-2.

 

Något vi måste lösa inför nästa år är vår skrämmande låga lägstanivå. Denna halvlek är ett exempel på det där vi jobbar en och en, står stilla och tittar på, går inte in i närkamper, fastnar på samma kant gång på gång. Vi gör två byten i paus som kom att ge oss mer energi i andra. 

 

Andra halvlek håller väl inte världsklass den heller men är ytterst händelserik. Starten av andra är lik den första där vi är medpassagerare. Warta är nära direkt i inledningen men vi täcker till hörna som blir till ny hörna och skott utanför. Utdelningen kommer i minut 7 när vi återigen vägrar gå in i duell och deras gubbe i straffområdet kan ostört skjuta in 0-1 via Lukas vid bortre stolpen. 

 

Efter avspark får Emma bollen till höger och lägger in den i straffområdet där Jacob löpt bra och på ett skarvar in 1-1 över deras målvakt. Ett snyggt mål och en kombination. Nu lyfter vi spelet och börjar skapa lägen mot ett bortalag som tröttnar fort och inte direkt har harmoni inom laget. Någon minut efter målet bör vi ta ledningen när Axel B som gjorde ett energifyllt inhopp missar öppet mål från någon meter.

 

Johan slår sen en hörna som Emma nickar över innan Lukas får göra en räddning på ett bortaskott. Vi får hörna i 19:e minuten som Arvin får ett jätteläge på men träffar Jacob framför mål och bollen studsar till Axel B som skjuter in den i det öppna målet 2-1 GIK. Vi har sen två jätteläge att stänga matchen då Emma hittar Hampus som helt ren lyckas träffa målvakten med sin nick. Arvin blir sen fri till men hittar bara burgaveln. 

 

Vi har sen full kontroll till minut 84 då allt händer på slutet. Warta som helt gett upp får en livlina då ett utkast bryts och läggs mot mål och Lukas tappar in bollen till 2-2. Jacob hittar sen Johan som får ett jätteläge men skjuter ren bollen precis utanför. Warta drar sen ett rött kort för snack. Vi utnyttjar det i minut 90 när Axel B skjuter från högerkanten och deras målvakt ger en billig retur som Arvin lägger in i öppet mål 3-2 GIK. 

 

Där bör ju matchen vara över men icke så! Axel B har sen möjlighet i min ut 93 med ett rent läge men målvakten räddar det låga skottet. I minut 94 drar deras gubbe bollen vårt mål uppgivet. Tyvärr hade den gode Lukas missat att matchen inte var slut så bollen tappas in till 3-3. Slut 3-3 Avslut 9-9 Hörnor 2-4 Warta.

 

Sett till 90 minuter får vi ta ett kryss men självklart ska vi vinna detta i andra halvlek. Vi får jobba vidare med att hitta någon form av stabilitet och vi släpper på tok för många mål bakåt i år. Nu slutar vi älta detta och glädjer oss åt en färd till Donsö på söndag för att avsluta serien. 

 

PINNEJAKTEN

 

3p Jacob Bojlert - ende idag som gör en bra insats. Löper mycket och rätt, visar vilja , mål + assist, 

 

2p Axel Brännström - kommer in ed energi och springer vilket vi inte såg mycket av idag, målskytt

 

1p Emanuel Bergland - kommer in i paus och bidrar med assist och visar energi och vilja

 

Laget: Lukas Emanuel C ( Emma 45) Christian Daniel John ( Isac 65) Joel ( Johan 55) Christoffer Jacob Johan ( Axel B 45) Arvin ( Rafa 75) Hampus ( Arvin 83)

Förlust mot serieledarna
2023-10-02 14:07

Det var leråker och halv storm när serieledande Hovås kom på besök. Det blev förlust 1-3 ( 0-1) och idag är vi ödmjuka och erkänner att Hovås var klart bättre än oss. De hade en tydlig matchplan med längre bollar mot starka offensiva spelare. Vi själva valde trots nästan ospelbar plan att försöka spela oss fram i banan. Kred till oss men självklart med tanke på omständigheterna skulle vi nog vart mer syriska i vårt spel. 

 

Vi har några bra anfall i inledningen där vi kunde tagit ledningen. Både Arvin och Hampus kommer rena på kanten men får bollen för långt ifrån sig. Sen i 4:e minuten spelar Hampus in till Arvin som blir ren framför mål men det blir något hopslag och chansen rinner ut i sanden. Hovås har sitt första anfall i 7:e minuten och det blir utdelningen direkt. Vi försvarar oss svagt på kanten och ett inlägg når Hedelin som ostört får nicka in 0-1 Hovås. På riktig plan hade Robin tagit den då det idag var noll fäste att skjuta ifrån. 

 

Efter det tar Hovås över matchen i kraftig medvind och vi har svårt att komma till någonting framåt. Hovås kontrar med kvarten spelad men skjuter en bit över utanför straffområdet. Vi lyckas få till ett avslut mot mål i första och det är Hampus som driver in från höger och skjuter från 30 meter men löst på målvakten. Sen är det nära utökad bortaledning några gånger under sista halvtimmen. Halvvägs in i halvleken får de ett jätteläge på hörna framför mål men deras frie gubbe misslyckas med att få in bollen i mål.

 

Med kvarten kvar får Hovås ett friläge till vänster som Robin kommer ut bra på och räddar. Till hörna. Några minuter senare kunde det blivit bortamål men en nick tar i insidan stolpen och ut och vi kan rensa undan bollen. Paus 0-1 Hovås Avslut 1-5 Hovås Hörnor 0-3 Hovås. 

 

Underläge i paus med en boll vilket nog ändå kändes ok med tanke på motvinden. Vi försöker spela boll trots omständigheterna och har några bra anfall. Tyvärr är vi passiva idag utan boll och vi hjälper inte varandra alls utan står mest och tittar på. Vi kändes också passiva i egen box där det nästan alltid var en blå först på bollen. 

 

Tanken är att ta över matchen i medvinden i andra halvlek men så blev det inte. Vi är inte bra i andra över huvud taget och gör det ganska enkelt för Hovås att ta en för deras del viktig seger. Hovås har två bra lägen i inledningen där först Robin kniper ett inspel som hade kunnat bli farligt. Sedan får de ett skottläge strax utanför straffområdet som går strax utanför Robins stolpe. Sen i 6:e minuten från ingenting kommer en kvittering. Johan slår en frispark som Christian skarvar och på bottre stolpen dyker Arvin upp och stöter in 1-1.

 

Vi har många ovanor i år och en av dem är efter eget mål. Det tar bara någon minut så släpper vi fram Hovås till höger och inspelat blir övergånget och når deras hot Hedelin som vi återigen av någon anledning släpper helt fri. Lågt skott undrar Robin och det är 1-2 Hovås. 

 

Än värre blir det 5 minuter senare när vi är passiva igen. Hovås kommer till vänster och skjuter ett skott som Robin släpper retur på och först fram Hedelin för hattrick 1-3 Hovås och passiva av oss igen. 

 

Vi chansar nu med treback och full fart framåt. Det positiva med perioden är nog att det inte blev fler bakåt. Vi blir helt synkade på plan med stora hål i lagdelarna. Sen händer det inte mycket sista halvtimmen av gjädje för något av lagen. Johan har en frispark  som deras målvakt gör en räddning på med 18 minuter spelade. Hovås kontrar på det direkt och Robin kommer upp bra med en räddning. Efter hörna med kvarten kvar slår Daniel in bollen till Christian som nickar bra men räddningen under ribban håller hög klass. Vi försöker få in energi i laget på slutet men forceringen kommer aldrig. Robin gör en ny räddning på slutet då det är nära att kontras in mer bortamål. Slut 1-3 Hovås Avslut 3-7 Hovås Hörnor 1-6 Hovås.

 

Till slut en klar förlust där motståndarna är klart bättre än oss. Efter en fin seger senast anade man något positivt men problemet kvarstår att vi är sjukt ojämna och lägstanivån för låg. Vi har moment i första halvlek som lär bra med ett fint spel men över 90 minuter är vi för svaga idag. Försvarsmässigt är vi veka idag och lämnar blåa spelare fria i straffområdet. Framåt skapar vi i stort sätt ingenting. 2 matcher kvar och viktiga sådana för att sätta an tonen inför nästa år. Pinnejakten fick leta långt för någon utdelning då de flesta kan bättre än vad de visade idag.

 

PINNEJAKTEN

 

1p Arvin Hamidi - målskytt, visade en del energi med bra löpningar

 

Laget: Robin Emma ( Emanuel C 75) Daniel Christian Axel J ( Rafa 65) Christoffer Liam ( Ermir 28) Johan ( Axel B 77) Arvin Hampus ( Lukas 84) Jacob

 

 

Seger i andra set mot Mölndal
2023-09-27 14:43

Det var som upplagt för en härlig höstmatch i glidtacklarväder när Mölndal kom på besök. Att vi är bäst när det regnar är ju ett faktum och vi fullbordade idag seger i andra set mot Mölndal med 6-1 (3-0). Då det är grand slam hoppas vi få fullfölja femsetaren nästa säsong där vi leder 6-2 6-1! Mölndal har passat oss bra i år och detta var en match vi dominerade klart över 90 minuter och siffrorna är inget att säga något om. Kul att se Philip Radtke i truppen och med inhopp efter 16 månaders uppehåll med skada. 

 

Mölndal satte direkt hög press och det passade oss bra till en början. Redan efter några sekunder tar. I oss ur deras press och kommer runt på kanten där det var autobahn idag. Arvin får en boll till höger och spelar in till Johan som med kyla gjort mål men stressar skottet utanför. Christoffer som gjorde en sällsynt start efter jobb kommer till skott i 5:e minuten men utanför. Nämnde Christoffer var planens gigant idag. 

 

Det tar någon minut till innan vi kommer runt på kanten och Liam får jätteläge någon meter från mål men lyckas inte få in bollen. Mölndal har ett avslut mot mål i första halvlek och det är en frispark som efter 10 minuter går en bit över. Före match sa coach till Christian som enligt egen utsago ur frysboxen kom in i laget att det var 100% garanti för nickmål på hörna idag. Saida hade inte spått det bättre. Med kvarten spelad slår Johan en hörna och Christian möter med skallen vid första stolpen 1-0 GIK.

 

Några minuter senare själ Liam bollen och avancerar men avslutar en bit över. Innan halvtimmen spelad gör vi två vackra spelmål. I 27:e minuten kommer vi runt till höger och John slår in bollen mot ytor vi pratar om att hitta och Hampus löper in och avslutar på ett tillslag till 2-0 GIK. Bara två minuter senare är det än vackrare. Kwet sticker in bollen till Hampus som lirar in till Johan som löpt med och han placerar in bollen stolpe in 3-0 GIK. Sista kvarten är det lugnt på både avslut och fin fotboll. Paus 3-0 GIK Avslut 6-1 GIK Hörnor 2-1 Mölndal. 

 

Stabil ledning i paus och allt frid och fröjd. Ja egentligen så men vi har ganska stort utrymme till förbättring ändå. Vi gör några fina mål när vi rör oss på plan och släpper bollen enkelt i bra ytor. Stor del av halvleken är vi ändå passiva, tar svåra beslut, driver för länge med boll, spelar inte på tredje yta så känslan är att vi kan nog göra mer mål idag. 

 

Andra halvlek är bättre då vi hittar bättre ytor och slår lite längre bra pass. Hampus får ett läge i inledningen men avslutar utanför. I 10:e minuten hittar Emma med en fin lång central pass Liam som vinklar fram till Arvin som fri enkelt rullar in 4-0 GIK. Vi är nära några minuter senare när Hampus får ett bra läge men målvakten räddar skottet. Arvin kanske bör sätta returen men skjuter utanför. Hampus testar sen en frispark med kvarten spelad men ingen utdelning. Detta då han blivit fälld i friläge och det röda kortet känns rätt solklart men det blir gult då det var lite synd om Mölndal. 

 

Efter 20 minuter kommer en högst omotiverad reducering. Mölndal tar sig för första gången in i vårt straffområde och hittar med ett inspel som en fri gubbe trots 4 röda runt omkring kan slå in bakom en chanslös Lukas 4-1 GIK. Idag kör vi på ändå och Liam testar med skott men strax utanför. I 24:e minuten slår Christoffer en superb genomskärare till Hampus som blir fri igen. Denna gång ingen fällning utan fint avslut vid stolpen till 5-1 GIK. 

 

Radtke kommer sen in efterlängtat och det vi mest minns är ett gult kort efter en något klumpig brytning i leran på plan. Vi tappar sen lite fokus och ger bort ett skottläge till Mölndal men en bit utanför landar bollen. I 83:e minuten drar vi på smilbanden när vi försvarar lojt och en Mölndalgubbe får ett bra läge men Lukas räddar ganska enkelt. ” Äntligen en räddning idag ” ropar Lukas till allas glädje. Radtke som också kan spela fin fotboll passar Emanuel C som får ett bra skottläge med någon minut kvar men bollen går strax utanför. Då vi ville ta andra set idag löste Arvin det i slutsekunden. Axel B får en bra boll till vänster och spelar in mot bottre ytan där Arvin krutar in 6-1 GIK stolpe in. Slut 6-1 GIK Avslut 9-4 GIK Hörnor 1-0 GIK. 

 

En härlig match där vi gör mycket bra. Siffrorna är nog mest smickrande för Mölndal. Vi börjar hitta ett spel som passar oss bättre även om vi bara är halvvägs än då vi än har energilösa perioder i matcherna. Idag tar vi med oss vad vi kan när vi hittar rörelse, energi på plan och Christoffers fina fötter centralt var viktiga för oss idag. Hovås på lördag då vi med kontraktet klart och sikte uppåt kan slappna av och förhoppningsvis spela ut över 90 minuter. 

 

PINNEJAKTEN

 

3p Christoffer Marsfeld - gör inte ett fel på mitten, missade en pass under 90 minuter, viktigt att vi alltid behöll bollen då den var vid hans fötter, magisk assist

 

2p Christian Johannesson - gigant där bak, hembröstningar som gav rysningar, spelglädje, ett utlovat mål löste han med

 

1p Hampus Albinsson - 2 mål, 1 assist, inblandad i många anfall, börjar hitta storformen sent på säsongen

 

Laget: Lukas John ( Emanuel C 60) Christian Emma Axel J Christoffer Liam ( Radtke 68) Johan ( Jacob 50) Arvin Kwet Hampus ( Axel B 71) På bänken: Johannes

Onödig förlust mot Önnered
2023-09-19 16:15

Det blev en tur till Apelsinplan denna helg för match mot Önnered. Värdarna har lite att jobba på med sitt värdskap, inga bollar erbjöds och till slut fick vi 3 utan någon som helst luft. Skämskudde på det!! Sen när domaren bad Robin ha väst på sig då han hade samma frisyr som deras målvakt har aldrig korpen känts närmare. Man anade direkt ord och förlust blev det 1-2 (1-1). En väldigt onödig sådan där vi gör en helt ok match och likaläge fram till att dom får en utvisning med halvtimmen kvar. Då går vi ner oss i det mesta återigen och ger bort ett oerhört billigt mål på slutet. 

 

Vi är lite sega i början och Önnered trycker ner oss med precisa djupledsbollar. Redan i matchöppningen får de ett bra läge då ett volleyskott med en boll som tydligen hade luft räddas fint av Robin till hörna. Vi växer in i matchen efter 10 minuter och Johan skarvar fint till Arvin som blir helt fri till höger men springer för nära målvakten som räddar till hörna. på hörnan nickar Emma mot mål men hemmaförsvaret rensar. 

 

Efter lite försök från bägge lagen tar Önnered ledningen i 18:e minuten. Daniel missar en rensning som deras mycket duktige forward snappar upp och utan press placerar in bredvid Robin till 0-1 Önnered. Hemmalaget har sen ett skott över innan vi reducerar. Hampus hittar Arvin som blir fri. Målvakten räddar men Arvin tar returen och lägger in den i mål till 1-1.

 

Önnered har sedan några försök med skott över innan vi har en bra sista kvart där vi borde gjort något mål. Hampus är nära med kvarten kvar men det räddas till hörna. En hörna som skarvas in mot mål och rensas bort på mållinjen eller möjligtvis när bollen var inne i mål. Ett av många domslut där vi hade marginalerna emot oss idag. Johan driver fram några minuter senare och avslutar med skott men en bit över. I halvlekens sista minut bör det var mål för oss då bollen når Hampus ostört 10 meter från mål men skottet som lätt kunde placerats i mål skjuts med kraft strax utanför stolpen. Paus 1-1 Avslut 6-5 GIK Hörnor 4-3 GIK. 

 

En jämn halvlek där Önnered till en början har mycket boll innan vi kommer in i matchen. Vi har enorma ytor framåt som vi kunde utnyttjat bättre. Vi är lite snälla ibland i närkamper men annars en spelmässigt ganska trevlig halvlek mellan två lag som försöker lira boll. 

 

Vi börjar andra halvlek bra då Arvin hittar Hampus som viker in och fr ett bra läge men deras målvakt räddar vid sin första stolpe till hörna. Robin får sen göra en bra räddning då vi lite slarvigt tappar boll på mitten. Önnered får sen en farlig frispark utanför straffområdet som skjuts över. Hampus får sen ytterligare ett bra läge i straffområdet men skjuter nu utanför. 

 

Med halvtimmen kvar tar deras back sitt andra gula efter två riktigt fula tacklingar som var och en kunde/borde gett rött. Felix skadar sig i situationen och blir nog borta ett tag. Att vi inte kan spela med en man mer vet alla men vi skapar ändå en del för att vinna matchen. Foppa nickar mot mål på den efterföljande frisparken men i famnen på målvakten. 

 

Med 20 minuter kvar har Liam två jätteläge att göra mål. Först spelar Johan honom fri men avslutet blir alldeles för löst. Sen är han millimeter från att stöta in ett inspel. Jacob blir sen fri men det går lite långsamt så deras back kan täcka avslutet. Sen tappar vi spelet och blir långa i laget. Ändå har vi tre rena frilägen som alla vinkas av för offside direkt felaktigt och då straffar det sig självklart. Vi gör tre fel på en gång när dom slår en boll från 60 meter som skarvas av oss och deras gubbe kommer före Robin som fäller honom och straff. Deras målkung missar inte 1-2 Önnered. En klassisk hyschande mot Robin efter målet i sann fair play anda och det kanske inte var korpen idag ändå. Vi satsar allt framåt siesta 10 men mer än några hörnor skapar vi inte. Slut 1-2 Önnered Avslut 4-3 GIK Hörnor 3-1 GIK.

 

En väldigt onödig förlust mot ett lag som offensivt är riktigt bra men som defensivt riktigt ihåliga och att då inte göra mer än ett mål med de ytor vi får på plan är direkt svagt. Fram till sista 20 gör vi ändå en hel del bra med många fina anfall och en del bollinnehav. Sen är vi stressiga framåt återigen och om vi bara lugnar ner och och blir kyligare hade vi gjort mängder mer mål både idag och tidigare matcher. Nu mycket återbud framöver så bara och bita ihop och ta revansch mot Mölndal på lördag.

 

PINNEJAKTEN

 

3p Emanuel Bergsand - härförare där bak och spelade med stor pondus idag

 

2p Johan Svensson - speltekniskt vår bäste gubbe, fördelar bra på mitten och värderar situationer bra

 

1p Emanuel Carlsson - sköter sin kant bra och har en del energi i kroppen idag. 

 

Laget: Robin Emanuel C Emma Daniel Axel J Liam ( Christoffer 30) Johan Foppa Hampus ( Rafa 87) Felix ( Liam 59 Jacob 70) Arvin ( Christian 77) på bänken : Isac

 

Skön derbyseger
2023-09-14 16:27

Vad kunde gå fel denna lördag? Strålande sol, derby och för oss mäktiga 104 åskådare. Till slut blev allt rätt och seger 3-2 ( 0-1). Efter en medioker första halvlek blir vi bättre i andra och vänder till seger sista kvarten och jublet efteråt var det inget fel på. Vi bytte endast på två positioner från matchen senast då Robin tog målet och Johannes vänsterbacken. 

 

Starten av matchen är ok från vår sida då vi har några lägen första tio minuterna. Först är Foppa nära efter några minuter då han får ett bra läge men avslutar rakt på deras målvakt som är nära att schabbla till det. Vi får en dubbelhörna i 8:e minuten där Daniel får ett bra läge i straffområdet men vänstersläggan håller inte Roberto Carlos klass utan bollen går en bit över. Minuten efter är det lillebror Mossen som är nära då de kommer förbi till vänster och rundar Robin men vinkeln blir dålig så avslutet går i burgaveln. 

 

Med kvarten spelad tar sig Hampus igenom med skott som följd dock är träffen inte tillräcklig då målvakten ganska enkelt kan rädda. Mossen kommer sen in i matchen utan att skapa något. Vi blir passiva, långa och sjunker lågt. Mossen är tekniska men tempot håller ingen vidare klass. Vi fortsätter skapa chanserna då Kwet i 28:e minuten spelar till Hampus som blir fri till vänster i dålig vinkel och skottet räddas till hörna. Den gode Hampus byter sen med Johan efter något höftbryt…Hörnan är sen nära att ge utdelning då Daniel får den vid bottre ytan och skjuter via ribban över. 

 

Johannes har sen en frispark som är nära att nå bottre krysset. Med 8 minuter kvar kommer Mossen fram till skottläge men Robin plockar bollen vid ena krysset. Felix rusar sig sen loss och lirar till Kwet som siktar mot bottre krysset. Vi undrar nog än om bollen landat..Sett till vår passivitet logiskt men till chanserna ologiskt tar Mossen ledningen i minut 39. Vår försvarslinje är som en schweizerost och bildar ett klassiskt S och det är lätt för Mossen att passa mellan mittback och ytterback till fri spelare som avslutar mellan Robins ben 0-1 Mossen. Daniel som haft några lägen testar igen på slutet men bollen bråkar med Kwets avslut vilken som landade närmast månen. Paus 0-1 Mossen Avslut 7-3 GIK Hörnor 6-1 GIK.

 

Vi har lägen för ledning i paus men spelmässigt är det inte speciellt bra. Vi blir väldigt passiva och låter Mossen utan tempo briljera med bra passningar. Sen skapar de nästa inget ändå. Vi pratar om att komma upp i press, trycka upp laget mer kompakt och visa att det är derby. Spelmässigt känns vi klart bättre så tron i paus är ändå hög.

 

Andra halvlek är bättre där vi har bollen på deras planhalva i stort sätt hela halvleken ändå höll det på att sluta med förskräckelse. Trots det är det Mossen som är nära i 5:e minuten då de gjorde ett ovanligt besök i vårt straffområde. Ett inspel tar på Daniels fot och är nära att ställa Robin som gör en grym fotparad. Första läget i andra får Felix som driver in från höger och avslutar med vänstern men rakt på målvakten. 

 

Vi har mycket boll på deras planhalva nu och får utdelning i minut 18. Återigen gör vi ett snyggt mål då Johan som var pigg tar sig förbi till vänstern. Inspelat når en fint löpande Felix som på ett skarvar in 1-1. Johan har en bra frispark några minuter senare som deras målvakt räddar snyggt vid sitt ena kryss. På hörnan bör vi ta ledningen men Kwets nick lyckads på något sätt inte passagerare mållinjen utan rensas bort på linjen. 

 

Trots konstant bollinnehav kommer en kalldusch med 20 minuter kvar då deras snabbe forward tar sig runt till höger. Inspelat når trots att vi är tre mot en deras gubbe som lägger in 1-2 Mossen i öppen bur. Guldheden för några månader sen hade vikit ner sig men nu har vi en annan moral. Vi byter in Christian och Liam vilket visade sig vara ett monumentalt genidrag. 

 

Med kvarten kvar blir det nämligen kvittering på Christians första touch. Johan gör det återigen bra till vänster och spelar fint till Foppa som bör göra mål. Bollen går dock i stolpen och returen når Felix och ny stolpe men på returen där metern från mål står inbytte Christian och lägger in 2-2. 

 

Nu får vi momenten och trummar på för ett ledningsmål vilket kommer några minuter senare. Nytt genidrag då Hampus som dragit höften rätt kommer in och slår en frispark som inhoppare Liam möter helt perfekt med pannan till 3-2 GIK. Vi har sen full koll på läget mot Mossen som inte direkt tar maxlöpningar för kvittering. Med några minuter kvar kommer vi 4 mot 1 i en kontring från halva plan. Hur vi löste den situationen glömmer vi fort då vi knappt får till ett avslut. Vi får många hörnor på slutet och dödar tid samtidigt som Kwet nog kunde gjort ett på en av dem. Vi håller ut till derbyseger. Slut 3-2 GIK Avslut 9-4 GIK Hörnor 7-3 GIK.

 

Till slut en underbar seger och klart rättvis sådan. Ska vi gnälla på något så släpper vi återigen 2 mål bakåt och på bägge är försvarsspelet inte tillräckligt bra. Vår tendens ibland till passivitet i första halvlek höll i sig då vi är stilla och står för långt ifrån. 

 

Positivt med flera mål igen och några snygga sådana. Vi fortsätter med att försöka hitta mer eget spel och ha mer egen boll vilket var ännu ett steg framåt idag. Avbytarna kommer in och är riktigt bra idag igen. Bra inställning och moral och att få göra vågen till publiken har väl inte hänt de senaste 20 åren. Nya tag och revansch mot Önnered gäller till helgen.

 

PINNEJAKTEN

 

3p Viktor Forsberg - spelbar på mitten med mycket energi, smarta löpningar och kontrollerade passningar

 

2p Johan Svensson - kommer in och är bra idag, gör sin gubbe konstant och bidrar med många bra inspel, fin assist, skapar många hörnor

 

1p Liam Granqvist - bra energifyllt inhopp och matchhjälte med en klassnick

 

Laget: Robin Johannes ( Isac 60) Daniel Emma Emanuel C ( Christian 75) Joel ( Liam 66) Foppa Kwet Hampus ( Johan 27) Felix ( Hampus 77) Arvin ( Jacob 80) 

Spelade matcher
Sön 15/10 15:50
3 - 1  
Sön 8/10 12:15
3 - 3  
Lör 30/9 15:30
1 - 3  
Lör 23/9 13:00
6 - 1  
Lör 16/9 12:15
2 - 1  
Lör 9/9 13:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 14/10 10:35 
Hem, 06/12 14:36