SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Vi byter Innebandy mot Fotboll
2022-04-11 13:57
GIKs innebandydamer här i en bild från när man besegrade topplaget IBF Backadalen

Vitsipporna lapar i sig ljuset samtidigt som gräsmattorna gör sig beredda för att ta emot fotbollsspelare över hela landet. Ja jag vet, men plastgräset funkade inte så bra med vitsipporna :)

 

Det är också den tiden då innebandyfolket tar lite paus efter en lång säsong. Vårt damlag som har skaffat sig en bra och trygg grupp under säsongen hade in i det längsta hoppas hamna på övre halvan av serien. Femteplatsen efter dom fyra suveräna topplagen var möjlig att nå via vinst i sista omgången mot IBK Kungälv. Men kexlaget var starkare den här gången och GIK fick parkera på en ändå fin sjunde plats i sluttabellen. En av dom bästa resultaten för våra damer i division ett på länge och med det ökad tilltro på lyckade kommande säsonger.

Vårt herrlag har haft det svårt den här säsongen och hamnade dess värre på tolfte och sista plats i sin division två serie.

 

Där innebandyn slutar tar fotbollen vid och på seniorsidan börjar vårt herrlag i division fem den här gången. Efter fjolårets snöpliga respass ur division fyra skakade det rejält under vintern. Huvudtränare och en hel del spelare lämnade skutan så det såg lite kritiskt ut under en period. 

Några trogna fortsatte och tillsammans med vårt unga juniorlag fick vi ihop en spännande träningsgrupp till slut. Nyförvärv plus hemvändare har givit gruppen ytterligare stadga för Naim, Magnus, Peter, Renè och Jonas att jobba med.  

På tisdag är det premiär hemma mot Hällesåker IF på Guldheden södra.

Matchen börjar klockan 19:45.

Lycka till önskar alla vi med ett rött GIK hjärta!

 

/ Inge