SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Mållöst mot Fässberg
2023-08-18 23:48

Vi tog emot Fässberg i omstarten hemma på mossen. Som vanligt blir det en jämn och målsnål match som slutar 0-0. Lagen har varsin halvlek där Fässberg är klart bättre i första halvlek medans vi får till lite tryck i andra. Därmed får resultatet anses rättvist. 

 

Första halvlek är mindre bra då vi har svårt att hantera Fässbergs press och har svårt att komma upp i banen och få till ett eget spel. Robin som höll sin första nolla får göra sin första räddning i 5:e minuten på en kontring. I efterspelet slås ett skottillfället som Robin tippar till hörna. På hörnan får våra motståndare ett bra läge men lobbar över. 

 

Vi blir för låga i laget och kommer inte upp i banan så Fässberg dikterar villkoren på plan. Robin tar ett långskott enkelt efter 10 minuter innan Mölndalslaget nickar ett inlägg en bit över. Fässberg får ett bra läge efter 20 minuter i straffområdet men avsluter likt en kanonkula en bit över. Med halvtimmen spelad stor vi för ett bolltapp men avslutet i bra läge går en bit över. En motståndarförsvaret därefter vållar lite problem men nickas över.

 

Sista kvarten kommer vi in i matchen och flyttar upp positionerna. Johan bryter in från höger men avslutar med vänstern långt utanför för vårt första avslut. Några minuter senare kommer Fässberg fram till höger och spelar in bollen som avslutas med skott men i Robins trygga famn. Med några minuter kvar efter en hörna slår Daniel ett inspel som Hampus nickar i stolpen. Paus 0-0 Avslut 10-2 Fässberg Hörnor 5-1 Fässberg. 

 

Trots stolpnicken får vi vara nöjda med 0-0 i paus. Vi saknar tålamod i spelet och slarvar för mycket med boll. Vi gör det svårt för oss själva med att döda egna ytor. 

Vi värderar våra passningar mindre bra och tar felbeslut på plan. Vi kommer även långt ner med hela laget och supporten till Felix på topp är mindre bra. Vi behöver bli bättre på att hitta attraktiva ytor på plan och få ett bättre spelavstånd. Oskar som gör sin första start på ett år bryter i paus och det blir debut i andra halvlek till Isac som löste det på ett bra sätt.

 

Andra halvlek är bättre från vår sida där vi kommer upp i plan och vinner mer boll och är mest på deras planhalva. Vi hamnar mer rätt i plan och börjar visa en mer aggressiv sida som leder till bollvinster. I 8:e minuten slår Johan ett inlägg mot Bottre som Daniel möter på volley men bollen går hårt igenom straffområdet utanför bottre stolpen. Med kvarten spelad har vi ett bra anfall där Hampus hittar in till Christian som nickar men rakt på målvakten.

 

Halvvägs in i halvleken slår Johan en hörna som emma nickar utanför i bottre delen av straffområdet. Med kvarten kvar kombinerar Ardalamaffian bra där Foppa hittar Hampus som avslutar med räddning som följd och returen stöter Foppa precis bredvid det öppna målet. Sista kvarten blir Hawaii där vi fuskar lite i försvarsspelet och bjuder ett tröttkört Fässberg på lite omställningar. Fässberg får en stor chans på slutet där en fri gubbe framför mål får nickläge men Robin tar den i famnen. Vi försöker på slutet men får inte till några lägen utan matchen slutar mållöst. Slut 0-0 Avslut 5-2 GIK Hörnor 4-2 GIK.

 

En pinne i omstarten och med facit i hand får vi nog ta den. Fässberg har lägen att göra mål i första men när det inte sker är känslan att vi borde få till något i andra vilket dock inte sker. Återigen känns det sådär nära i våra anfall utan att det blir jättefarligt. Vi började hitta bättre spel i andra vilket vi tar med oss men visst kan vi mer. Återigen lite väl stressade med boll och värderingen kan bli bättre. Ny match redan på tisdag så då är vi uppe på hästen igen.

 

PINNEJAKTEN

 

3p Robin Björkstrand - årets första nolla och grymt stabil idag. Gör inte ett fel. 

 

2p Felix Kreivi Christensson - konserverar formen och har hittat en ny nivå i bollmottagningar och beslutsfattande, sliter mycket bra på topp där understödet kunde vart bättre

 

1p Daniel Marsfeld - stabil där bak och står för många bra brytningar och beslut

 

Laget : Robin Oskar ( isac 45) Daniel Emma Christian ( Foppa 73) Joel ( Javi 62) Liam ( Arvin 52) Kwet Hampus Felix Johan På bänken: Jacob 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20