SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Oavgjort i regnet
2023-08-27 10:05

Regnet öste ner när det blev en lördagsutflykt till Öjersjö för match mot Björndammen/Öjersjö. Efter sämsta matchen på 30 år senast justerade vi lite på positioner vilket väl gav relativt bra effekt. Det blev delad pott 1-1 ( 0-1) efter sen kvittering från vår sida. Matchbilden är sig ganska lik över 90 minuter där vi för spelet mest hela tiden medans hemmalaget är farliga på omställningar efter våra bolltapp. Med tanke på sen kvittering får vi nog ta poängen idag även om känslan är att vi borde vunnit denna match med lite bättre kvalitet i sista tredjedelen. 

 

Vi tar tag i spelet direkt och har mest boll inledningsvis vilket ger ett friläge redan efter 4 minuter då Daniel sticker in till Hampus som helt fri gör en tam lobb i famnen på målvakten. Hampus får kika på Colchesters Brad Ihioviens avslut mot Gillingham i liknande läge i lördags för att lära sig!

 

Trots bollinnehav blir det en dålig start då Björndammen vid sitt första besök i vårt straffområde gör mål. Bollen kommer ut till höger för inlägg och trots tre försvarare mot en forward är det deras gubbe som helt ren någon meter från mål nickar in 0-1 Björndammen. Vi tappar då kommunturné under en tiominutersperioden och Björndammen har ett bra läge att utöka med kvarten spelad då de kommer i ett bra läge till vänster i straffområdet men Robin är alert i målet och kniper bollen. 

 

Vi tar sen över bollinnehavet igen och vinner en del boll centralt eller i backlinjen och har spelet på deras planhalva. Tyvärr fortsätter ovanan att fallera i sistapassen som i stort sätt aldrig hittar röd spelare. Hampus testar från distans runt minut 20 men målvakten kan ganska enkelt rädda. Med halvtimmen spelad har vi ett riktigt fint anfall som vi pratat om innan. Vi hittar in till Hampus centralt som sticker in till Felix som avslutar men täckningen till hörna håller hög klass. En hörna som Joel nickar över. 

 

Johan slår en frispark med 7 minuter kvar som är riktigt bra men räddningen vid stolpen håller hög klass. Björndammen kombinerar fint i slutminuten av halvleken med pass in i straffområde med avslut strax utanför som följd. Paus 0-1 Björndammen Avslut 5-5 Hörnor 4-2 GIK. 

 

En helt ok halvlek spelmässigt där vi har mer bollinnehav än vi brukar och försöker kombinera oss mer centralt. Bra inställning idag och vi vinner mer boll en normalt.  Vi behöver bli bättre på spelvändningar då vi fastnar på en kant ibland och undvika onödiga bolltapp som är motståndarnas enda vapen. Skärpan i sista passen är inte heller där på en nivå vi vill. Det saknas kyla! 

 

Andra halvlek är relativt lik den första men med än mer bollinnehav från vår sida men Björndammen är riktigt farliga på sina omställningar och kontringar. Hemmalaget får första chansen i inledningen då de ställer om snabbt och får ett bra läge till höger men Robin räddar fint till hörna. I anfallet efter testar Arvin ett tämligen tamt skott som målvakten är nära att fumla in i mål. Vi är riktigt nära i 8:e minuten där Hampus frispark hittar hela vägen mot mål men turligt lyckas deras keeper få bollen att stanna under sina ben. 

 

Johan testar sen ett genombrott efter 12 minuter och avslutar med skott någon meter utanför målvaktens vänstra stolpe. Sen följer en kvart med mycket boll från oss men där vi inte kommer igenom deras försvar. Inspelning hamnar nästan alltid på första gubbe. Vi byter in Christian och Jacob och idag gav bytena positiv effekt. 

 

När vi går allt mer framåt får Björndammen några farliga kontringar med dryga kvarten kvar. Dom får ett friläge till vänster efter fin pass men Robins benparad är grym och han tar även returen ut till hörna. Jacob är sen nära på nick i straffområdet men kommer lite fel så nicken går över. Sen tappar vi boll och hemmalaget får ett nytt fritt läge till vänster men Robin är skärpt idag och räddar även detta och avstyr sen returen. 

 

Sista kvarten pumpar vi sen på mot deras mål och ett allt mer tröttkört hemmalag. Daniel får ett bra läge i minut 38 efter frispark men skottet i straffområdet hittar inte rätt. Med 3 minuter kvar kombinerar våra avbytare fint. Jacob nickar ner till Christian som skjuter på halvvolley med räddning till hörna som följd. Hörnan slås mot mål och just Christian och Jacob går i duell med målvakten som inte kan boxa ut bilen utan den landar hos Joel som några meter framför mål pangar in 1-1. Det blir 4 minuters tillägg och vi går för det på slutet och får ett läge genom Emanuel C som skjuter men målvakten tar skottet till höger i mål. Slut 1-1 Avslut 8-6 GIK Hörnor 5-5.

 

Ett fall framåt sen senast. Idag hade vi roligt ute på plan och hittade fler kombinationer än tidigare och visade tendenser på bra fotboll. Fortfarande svajigt med en del slarv och stressat i avgörande lägen. Med bättre kyla och fotbollshjärna vinner vi denna match men tar med oss de positiva tendenserna. Då lagen bakom oss vinner eller plockar poäng gäller det att ta några segrar till för nytt kontrakt. Nästa chans till det är Styrsö borta nästa lördag. 

 

PINNEJAKTEN

 

3p Daniel Marsfeld - klart bäst idag, levererar fina pass framåt, stabil bakåt

 

2p Robin Björkstrand - några avgörande räddningar på deras farliga omställningar

 

1p John Rosell - återigen en duracellkanin, frenesi så det blir över, många bra brytningar i första som gav oss anfall

 

Laget: Robin Emanuel C Emma ( Christian 62) Daniel John Joel Johan Kwet Hampus Felix ( Jacob 63) Arvin på bänken : Axel B


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20