SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Äntligen seger !
2023-09-05 18:07

En underbar lördag tillbringades på Styrsö i strålande solsken. Det blev efter nästan 3 månader äntligen en seger med 4-2 ( 2-1)! Vi har dokumenterat svårt för lag som blundar och slår så långt de kan hela tiden så extra skönt att bryta detta mönster idag. Efter lång svacka och ett lyft i förra matchen fortsatte vi idag med bra engagemang och mer eget spel i ytor vi pratat om vilket gav resultat. Även avbytarna idag kommer in med härlig energi och bidrar starkt till segern. Vi fortsätter dock att pendla i matcher med en del enkla misstag men det är väl därför vi i dagsläget är ett mittenlag i division 5. 

 

Vi börjar engagerat första minuterna med några embryon till bra anfall innan Hampus gör ett klassmål redan i minut 4. Han skäl bollen av deras högerback och ser att målvakten är vid sin straffpunkten och lägger en utsida på marken runt målvakten vid första stolpen 1-0 GIK och hög klass på målet. Det kom att bli fler av den varan. 

 

Som lite för ofta går vi ner oss lite efter målet och Styrsö får ett första läge på skarv några minuter efter målet som Lukas räddar till hörna. På hörnan blir det ett skottläge dock in i vassen bakom mål. Med 11 minuter spelade gör vi mycket dumt. Vi får ett kanonläge till kontring. Boll på ytan till Hampus och det är friläge istället dålig pass och brytning och bollen skickas upp centralt där kapten Emma redan stod och tänkte på veckans derby. Miss och friläge för Janicevic och då är det målgaranti 1-1. 

 

Vi för sen spelet medans hemmalaget står för de flesta avsluten. En hemmafrispark leder till en skarv utanför med kvarten spelad. Nytt division 5 misstag några minuter senare leder till nytt hemmaavslut men en bit över. Halvvägs in i halvleken får vi frispark i bra läge som Arvin tar men räddningen vid närmsta krysset håller högsta klass. Styrsö får sen två omställningar till med avslut strax utanför straffområdet. Lukas är stabil bägge tillfällena och kniper bollarna i sin trygga famn. 

 

Sista kvarten tar vi tag i sakerna igen och trycker ner Styrsö på egen planhalva. Vi anfaller fint till höger i minut 33 och Arvin får bollen i straffområdet men avslutar högt över. Nästa klassmål i matchen kommer i minut 36 och det är vi igen. Arvin hittar Felix centralt utanför deras straffområde. Han förstärker dribbla sig fri, trillar, tar bollen igen, går igenom till höger i straffområdet och avslutar med skott i bottre krysset 2-1 GIK oerhört vackert!

 

Som alltid när vi gör mål går vi ner oss en ovana vi behöver förbättra. Styrsö får genast några lägen. Först räddar Lukas ett skott till hörna med 7 minuter kvar och en omställning ger nytt skott men återigen rakt på Lukas i mål. Med några minuter kvar är vi passiva och Styrsö får ett friläge till höger som dock avslutas högt över. I halvlekens sista sekund är vi passiva igen och Styrsö får straff när ett skott tar på Emanuels arm, aningen billig straff i våra ögon. Lukas blir stor som Pa Dembo Touray och sträcker sig ut mot sin högra stolpe och tar straffen. Viktigt innan paus 2-1 GIK Avslut 11-4 Styrsö Hörnor 3-1 Styrsö.

 

Lite konstig halvlek där vi leder i paus vilket känns välförtjänt trots stor dominans för Styrsö i avslut och även då straffräddningen i åtanke. Spelmässigt helt ok där vi har boll och vågar spela på bra ytor. Ibland fastnar vi igen på kant utan vändningar vilket vi jobbar vidare på. Idag är vi på tok för passiva framför egen box där vi jobbar en och en utan understöd vilket leder till många avslut. Vår tekniska kvalitet i bollmottagningar och i bra lägen håller även det division 5 klass och man önskar gärna ett bättre lugn där. 

 

Andra halvlek är i stora delar bra med stort innehav från vår sida och många bra möjligheter till bra lägen. Sen är Styrsö tunga hemma och man vet att det kommer bli kamp i 90 minuter. Foppa testar 4 minuter in i halvleken med skott men hårdheten i skottet skrämde ingen på schlätta. Klassmål tre kommer i minut 52 och det är vi igen. Foppa är magisk på mitten och vinner boll och krossar till Hampus i bottre ytan i straffområdet. Han nickar på ett ner till Felix som fri rullar in 3-1 GIK. Håller vi den här kvaliteten i våra mål blir det roligt och publiken undrar nog vilka dessa demoner är från stan. 

 

Lugn och ro nu då…nej då Styrsö inspireras av våra mål och gör ett riktigt klassmål de också med kvarten spelad. En patenterad långboll håller Drilloklass och når deras ytter som på ett lobbnickar bollen över en chanslös Lukas i bottre hörnet 3-2 GIK och ett mycket vackert mål igen.

 

Panik nu då efter lång tid utan seger…nej då fram till sista 10 har vi ett lugn i spelet och flyttar boll bra på den tunga mattan. Våra avbytare kommer in också med energi. Halvvägs in i halvleken gör deras målvakt en idioträddning efter hörna som Hampus slår till Foppa som nickar ner till Felix som styr mot första krysset men räddningen är magisk. Vi bör skapa mer på vårt övertyga men har problem med sista bollen. 

 

Sista kvarten faller vi lite lägre och Lukas räddar ett läge framför mål när han är nära skytten. Lukas i mål blir lite matchhjälte med 10 minuter kvar då hemmalaget får sin chans på avslut framför mål men fotparaden till hörna håller hög klass. Vi håller sedan rent i eget straffområde bra och övertid kommer då Styrsö får hörna och flyttar upp målvakten. Vi rensar till Hampus som sprintar förbi sista backen. Osjälviskt spelar han fri Axel B som hoppat in och han fastställer i öppen bur 4-2 GIK. Slut 4-2 Avslut 5-3 GIK Hörnor 5-4 GIK.

 

Äntligen seger igen och på en svår arena mot ett svårspelat lag. Positiv känsla efter matchen då vi börjar hitta lite rätt i spelet som innan vart ganska endimensionellt. Vi har hittar mer rätt med spelarnas positionering på plan och får fortsätta med det. Kred till skadade John som hänger med som ledare och bjuder på segerdryck efter matchen. Nu bara ökar vi!!

 

PINNEJAKTEN

 

3p Hampus Albinsson - gigant idag, bra driv, bra touch, inblandad i mycket, varierar bra med att gå framåt och lugna ner spelet 1 mål, 2 assist

 

2p Lukas Hermansson - kung i mål, straffräddning och fotparad av hög nivå, stabil i övrigt med med trygg famn på en del avslut

 

1p Felix Kreivi Christensson - 2 mål varav ett sjukt snyggt solomål, hittat en ny nivå i sitt spel glädjande nog, lugn i avsluten och suger in bollarna på topp bättre mumma…

 

Laget: Lukas Axel J ( Ermir 45) Emma Daniel Emanuel C Joel Foppa Kwet Arvin ( Jacob 64) Felix ( Axel B 79) Hampus


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20