SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Skön derbyseger
2023-09-14 16:27

Vad kunde gå fel denna lördag? Strålande sol, derby och för oss mäktiga 104 åskådare. Till slut blev allt rätt och seger 3-2 ( 0-1). Efter en medioker första halvlek blir vi bättre i andra och vänder till seger sista kvarten och jublet efteråt var det inget fel på. Vi bytte endast på två positioner från matchen senast då Robin tog målet och Johannes vänsterbacken. 

 

Starten av matchen är ok från vår sida då vi har några lägen första tio minuterna. Först är Foppa nära efter några minuter då han får ett bra läge men avslutar rakt på deras målvakt som är nära att schabbla till det. Vi får en dubbelhörna i 8:e minuten där Daniel får ett bra läge i straffområdet men vänstersläggan håller inte Roberto Carlos klass utan bollen går en bit över. Minuten efter är det lillebror Mossen som är nära då de kommer förbi till vänster och rundar Robin men vinkeln blir dålig så avslutet går i burgaveln. 

 

Med kvarten spelad tar sig Hampus igenom med skott som följd dock är träffen inte tillräcklig då målvakten ganska enkelt kan rädda. Mossen kommer sen in i matchen utan att skapa något. Vi blir passiva, långa och sjunker lågt. Mossen är tekniska men tempot håller ingen vidare klass. Vi fortsätter skapa chanserna då Kwet i 28:e minuten spelar till Hampus som blir fri till vänster i dålig vinkel och skottet räddas till hörna. Den gode Hampus byter sen med Johan efter något höftbryt…Hörnan är sen nära att ge utdelning då Daniel får den vid bottre ytan och skjuter via ribban över. 

 

Johannes har sen en frispark som är nära att nå bottre krysset. Med 8 minuter kvar kommer Mossen fram till skottläge men Robin plockar bollen vid ena krysset. Felix rusar sig sen loss och lirar till Kwet som siktar mot bottre krysset. Vi undrar nog än om bollen landat..Sett till vår passivitet logiskt men till chanserna ologiskt tar Mossen ledningen i minut 39. Vår försvarslinje är som en schweizerost och bildar ett klassiskt S och det är lätt för Mossen att passa mellan mittback och ytterback till fri spelare som avslutar mellan Robins ben 0-1 Mossen. Daniel som haft några lägen testar igen på slutet men bollen bråkar med Kwets avslut vilken som landade närmast månen. Paus 0-1 Mossen Avslut 7-3 GIK Hörnor 6-1 GIK.

 

Vi har lägen för ledning i paus men spelmässigt är det inte speciellt bra. Vi blir väldigt passiva och låter Mossen utan tempo briljera med bra passningar. Sen skapar de nästa inget ändå. Vi pratar om att komma upp i press, trycka upp laget mer kompakt och visa att det är derby. Spelmässigt känns vi klart bättre så tron i paus är ändå hög.

 

Andra halvlek är bättre där vi har bollen på deras planhalva i stort sätt hela halvleken ändå höll det på att sluta med förskräckelse. Trots det är det Mossen som är nära i 5:e minuten då de gjorde ett ovanligt besök i vårt straffområde. Ett inspel tar på Daniels fot och är nära att ställa Robin som gör en grym fotparad. Första läget i andra får Felix som driver in från höger och avslutar med vänstern men rakt på målvakten. 

 

Vi har mycket boll på deras planhalva nu och får utdelning i minut 18. Återigen gör vi ett snyggt mål då Johan som var pigg tar sig förbi till vänstern. Inspelat når en fint löpande Felix som på ett skarvar in 1-1. Johan har en bra frispark några minuter senare som deras målvakt räddar snyggt vid sitt ena kryss. På hörnan bör vi ta ledningen men Kwets nick lyckads på något sätt inte passagerare mållinjen utan rensas bort på linjen. 

 

Trots konstant bollinnehav kommer en kalldusch med 20 minuter kvar då deras snabbe forward tar sig runt till höger. Inspelat når trots att vi är tre mot en deras gubbe som lägger in 1-2 Mossen i öppen bur. Guldheden för några månader sen hade vikit ner sig men nu har vi en annan moral. Vi byter in Christian och Liam vilket visade sig vara ett monumentalt genidrag. 

 

Med kvarten kvar blir det nämligen kvittering på Christians första touch. Johan gör det återigen bra till vänster och spelar fint till Foppa som bör göra mål. Bollen går dock i stolpen och returen når Felix och ny stolpe men på returen där metern från mål står inbytte Christian och lägger in 2-2. 

 

Nu får vi momenten och trummar på för ett ledningsmål vilket kommer några minuter senare. Nytt genidrag då Hampus som dragit höften rätt kommer in och slår en frispark som inhoppare Liam möter helt perfekt med pannan till 3-2 GIK. Vi har sen full koll på läget mot Mossen som inte direkt tar maxlöpningar för kvittering. Med några minuter kvar kommer vi 4 mot 1 i en kontring från halva plan. Hur vi löste den situationen glömmer vi fort då vi knappt får till ett avslut. Vi får många hörnor på slutet och dödar tid samtidigt som Kwet nog kunde gjort ett på en av dem. Vi håller ut till derbyseger. Slut 3-2 GIK Avslut 9-4 GIK Hörnor 7-3 GIK.

 

Till slut en underbar seger och klart rättvis sådan. Ska vi gnälla på något så släpper vi återigen 2 mål bakåt och på bägge är försvarsspelet inte tillräckligt bra. Vår tendens ibland till passivitet i första halvlek höll i sig då vi är stilla och står för långt ifrån. 

 

Positivt med flera mål igen och några snygga sådana. Vi fortsätter med att försöka hitta mer eget spel och ha mer egen boll vilket var ännu ett steg framåt idag. Avbytarna kommer in och är riktigt bra idag igen. Bra inställning och moral och att få göra vågen till publiken har väl inte hänt de senaste 20 åren. Nya tag och revansch mot Önnered gäller till helgen.

 

PINNEJAKTEN

 

3p Viktor Forsberg - spelbar på mitten med mycket energi, smarta löpningar och kontrollerade passningar

 

2p Johan Svensson - kommer in och är bra idag, gör sin gubbe konstant och bidrar med många bra inspel, fin assist, skapar många hörnor

 

1p Liam Granqvist - bra energifyllt inhopp och matchhjälte med en klassnick

 

Laget: Robin Johannes ( Isac 60) Daniel Emma Emanuel C ( Christian 75) Joel ( Liam 66) Foppa Kwet Hampus ( Johan 27) Felix ( Hampus 77) Arvin ( Jacob 80) 


Nyhetsarkiv
Seger utan skönspel2024-06-08 10:56
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20