SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Onödig förlust mot Önnered
2023-09-19 16:15

Det blev en tur till Apelsinplan denna helg för match mot Önnered. Värdarna har lite att jobba på med sitt värdskap, inga bollar erbjöds och till slut fick vi 3 utan någon som helst luft. Skämskudde på det!! Sen när domaren bad Robin ha väst på sig då han hade samma frisyr som deras målvakt har aldrig korpen känts närmare. Man anade direkt ord och förlust blev det 1-2 (1-1). En väldigt onödig sådan där vi gör en helt ok match och likaläge fram till att dom får en utvisning med halvtimmen kvar. Då går vi ner oss i det mesta återigen och ger bort ett oerhört billigt mål på slutet. 

 

Vi är lite sega i början och Önnered trycker ner oss med precisa djupledsbollar. Redan i matchöppningen får de ett bra läge då ett volleyskott med en boll som tydligen hade luft räddas fint av Robin till hörna. Vi växer in i matchen efter 10 minuter och Johan skarvar fint till Arvin som blir helt fri till höger men springer för nära målvakten som räddar till hörna. på hörnan nickar Emma mot mål men hemmaförsvaret rensar. 

 

Efter lite försök från bägge lagen tar Önnered ledningen i 18:e minuten. Daniel missar en rensning som deras mycket duktige forward snappar upp och utan press placerar in bredvid Robin till 0-1 Önnered. Hemmalaget har sen ett skott över innan vi reducerar. Hampus hittar Arvin som blir fri. Målvakten räddar men Arvin tar returen och lägger in den i mål till 1-1.

 

Önnered har sedan några försök med skott över innan vi har en bra sista kvart där vi borde gjort något mål. Hampus är nära med kvarten kvar men det räddas till hörna. En hörna som skarvas in mot mål och rensas bort på mållinjen eller möjligtvis när bollen var inne i mål. Ett av många domslut där vi hade marginalerna emot oss idag. Johan driver fram några minuter senare och avslutar med skott men en bit över. I halvlekens sista minut bör det var mål för oss då bollen når Hampus ostört 10 meter från mål men skottet som lätt kunde placerats i mål skjuts med kraft strax utanför stolpen. Paus 1-1 Avslut 6-5 GIK Hörnor 4-3 GIK. 

 

En jämn halvlek där Önnered till en början har mycket boll innan vi kommer in i matchen. Vi har enorma ytor framåt som vi kunde utnyttjat bättre. Vi är lite snälla ibland i närkamper men annars en spelmässigt ganska trevlig halvlek mellan två lag som försöker lira boll. 

 

Vi börjar andra halvlek bra då Arvin hittar Hampus som viker in och fr ett bra läge men deras målvakt räddar vid sin första stolpe till hörna. Robin får sen göra en bra räddning då vi lite slarvigt tappar boll på mitten. Önnered får sen en farlig frispark utanför straffområdet som skjuts över. Hampus får sen ytterligare ett bra läge i straffområdet men skjuter nu utanför. 

 

Med halvtimmen kvar tar deras back sitt andra gula efter två riktigt fula tacklingar som var och en kunde/borde gett rött. Felix skadar sig i situationen och blir nog borta ett tag. Att vi inte kan spela med en man mer vet alla men vi skapar ändå en del för att vinna matchen. Foppa nickar mot mål på den efterföljande frisparken men i famnen på målvakten. 

 

Med 20 minuter kvar har Liam två jätteläge att göra mål. Först spelar Johan honom fri men avslutet blir alldeles för löst. Sen är han millimeter från att stöta in ett inspel. Jacob blir sen fri men det går lite långsamt så deras back kan täcka avslutet. Sen tappar vi spelet och blir långa i laget. Ändå har vi tre rena frilägen som alla vinkas av för offside direkt felaktigt och då straffar det sig självklart. Vi gör tre fel på en gång när dom slår en boll från 60 meter som skarvas av oss och deras gubbe kommer före Robin som fäller honom och straff. Deras målkung missar inte 1-2 Önnered. En klassisk hyschande mot Robin efter målet i sann fair play anda och det kanske inte var korpen idag ändå. Vi satsar allt framåt siesta 10 men mer än några hörnor skapar vi inte. Slut 1-2 Önnered Avslut 4-3 GIK Hörnor 3-1 GIK.

 

En väldigt onödig förlust mot ett lag som offensivt är riktigt bra men som defensivt riktigt ihåliga och att då inte göra mer än ett mål med de ytor vi får på plan är direkt svagt. Fram till sista 20 gör vi ändå en hel del bra med många fina anfall och en del bollinnehav. Sen är vi stressiga framåt återigen och om vi bara lugnar ner och och blir kyligare hade vi gjort mängder mer mål både idag och tidigare matcher. Nu mycket återbud framöver så bara och bita ihop och ta revansch mot Mölndal på lördag.

 

PINNEJAKTEN

 

3p Emanuel Bergsand - härförare där bak och spelade med stor pondus idag

 

2p Johan Svensson - speltekniskt vår bäste gubbe, fördelar bra på mitten och värderar situationer bra

 

1p Emanuel Carlsson - sköter sin kant bra och har en del energi i kroppen idag. 

 

Laget: Robin Emanuel C Emma Daniel Axel J Liam ( Christoffer 30) Johan Foppa Hampus ( Rafa 87) Felix ( Liam 59 Jacob 70) Arvin ( Christian 77) på bänken : Isac

 


Nyhetsarkiv
Seger utan skönspel2024-06-08 10:56
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20