SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Seger i andra set mot Mölndal
2023-09-27 14:43

Det var som upplagt för en härlig höstmatch i glidtacklarväder när Mölndal kom på besök. Att vi är bäst när det regnar är ju ett faktum och vi fullbordade idag seger i andra set mot Mölndal med 6-1 (3-0). Då det är grand slam hoppas vi få fullfölja femsetaren nästa säsong där vi leder 6-2 6-1! Mölndal har passat oss bra i år och detta var en match vi dominerade klart över 90 minuter och siffrorna är inget att säga något om. Kul att se Philip Radtke i truppen och med inhopp efter 16 månaders uppehåll med skada. 

 

Mölndal satte direkt hög press och det passade oss bra till en början. Redan efter några sekunder tar. I oss ur deras press och kommer runt på kanten där det var autobahn idag. Arvin får en boll till höger och spelar in till Johan som med kyla gjort mål men stressar skottet utanför. Christoffer som gjorde en sällsynt start efter jobb kommer till skott i 5:e minuten men utanför. Nämnde Christoffer var planens gigant idag. 

 

Det tar någon minut till innan vi kommer runt på kanten och Liam får jätteläge någon meter från mål men lyckas inte få in bollen. Mölndal har ett avslut mot mål i första halvlek och det är en frispark som efter 10 minuter går en bit över. Före match sa coach till Christian som enligt egen utsago ur frysboxen kom in i laget att det var 100% garanti för nickmål på hörna idag. Saida hade inte spått det bättre. Med kvarten spelad slår Johan en hörna och Christian möter med skallen vid första stolpen 1-0 GIK.

 

Några minuter senare själ Liam bollen och avancerar men avslutar en bit över. Innan halvtimmen spelad gör vi två vackra spelmål. I 27:e minuten kommer vi runt till höger och John slår in bollen mot ytor vi pratar om att hitta och Hampus löper in och avslutar på ett tillslag till 2-0 GIK. Bara två minuter senare är det än vackrare. Kwet sticker in bollen till Hampus som lirar in till Johan som löpt med och han placerar in bollen stolpe in 3-0 GIK. Sista kvarten är det lugnt på både avslut och fin fotboll. Paus 3-0 GIK Avslut 6-1 GIK Hörnor 2-1 Mölndal. 

 

Stabil ledning i paus och allt frid och fröjd. Ja egentligen så men vi har ganska stort utrymme till förbättring ändå. Vi gör några fina mål när vi rör oss på plan och släpper bollen enkelt i bra ytor. Stor del av halvleken är vi ändå passiva, tar svåra beslut, driver för länge med boll, spelar inte på tredje yta så känslan är att vi kan nog göra mer mål idag. 

 

Andra halvlek är bättre då vi hittar bättre ytor och slår lite längre bra pass. Hampus får ett läge i inledningen men avslutar utanför. I 10:e minuten hittar Emma med en fin lång central pass Liam som vinklar fram till Arvin som fri enkelt rullar in 4-0 GIK. Vi är nära några minuter senare när Hampus får ett bra läge men målvakten räddar skottet. Arvin kanske bör sätta returen men skjuter utanför. Hampus testar sen en frispark med kvarten spelad men ingen utdelning. Detta då han blivit fälld i friläge och det röda kortet känns rätt solklart men det blir gult då det var lite synd om Mölndal. 

 

Efter 20 minuter kommer en högst omotiverad reducering. Mölndal tar sig för första gången in i vårt straffområde och hittar med ett inspel som en fri gubbe trots 4 röda runt omkring kan slå in bakom en chanslös Lukas 4-1 GIK. Idag kör vi på ändå och Liam testar med skott men strax utanför. I 24:e minuten slår Christoffer en superb genomskärare till Hampus som blir fri igen. Denna gång ingen fällning utan fint avslut vid stolpen till 5-1 GIK. 

 

Radtke kommer sen in efterlängtat och det vi mest minns är ett gult kort efter en något klumpig brytning i leran på plan. Vi tappar sen lite fokus och ger bort ett skottläge till Mölndal men en bit utanför landar bollen. I 83:e minuten drar vi på smilbanden när vi försvarar lojt och en Mölndalgubbe får ett bra läge men Lukas räddar ganska enkelt. ” Äntligen en räddning idag ” ropar Lukas till allas glädje. Radtke som också kan spela fin fotboll passar Emanuel C som får ett bra skottläge med någon minut kvar men bollen går strax utanför. Då vi ville ta andra set idag löste Arvin det i slutsekunden. Axel B får en bra boll till vänster och spelar in mot bottre ytan där Arvin krutar in 6-1 GIK stolpe in. Slut 6-1 GIK Avslut 9-4 GIK Hörnor 1-0 GIK. 

 

En härlig match där vi gör mycket bra. Siffrorna är nog mest smickrande för Mölndal. Vi börjar hitta ett spel som passar oss bättre även om vi bara är halvvägs än då vi än har energilösa perioder i matcherna. Idag tar vi med oss vad vi kan när vi hittar rörelse, energi på plan och Christoffers fina fötter centralt var viktiga för oss idag. Hovås på lördag då vi med kontraktet klart och sikte uppåt kan slappna av och förhoppningsvis spela ut över 90 minuter. 

 

PINNEJAKTEN

 

3p Christoffer Marsfeld - gör inte ett fel på mitten, missade en pass under 90 minuter, viktigt att vi alltid behöll bollen då den var vid hans fötter, magisk assist

 

2p Christian Johannesson - gigant där bak, hembröstningar som gav rysningar, spelglädje, ett utlovat mål löste han med

 

1p Hampus Albinsson - 2 mål, 1 assist, inblandad i många anfall, börjar hitta storformen sent på säsongen

 

Laget: Lukas John ( Emanuel C 60) Christian Emma Axel J Christoffer Liam ( Radtke 68) Johan ( Jacob 50) Arvin Kwet Hampus ( Axel B 71) På bänken: Johannes


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20