SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Förlust mot serieledarna
2023-10-02 14:07

Det var leråker och halv storm när serieledande Hovås kom på besök. Det blev förlust 1-3 ( 0-1) och idag är vi ödmjuka och erkänner att Hovås var klart bättre än oss. De hade en tydlig matchplan med längre bollar mot starka offensiva spelare. Vi själva valde trots nästan ospelbar plan att försöka spela oss fram i banan. Kred till oss men självklart med tanke på omständigheterna skulle vi nog vart mer syriska i vårt spel. 

 

Vi har några bra anfall i inledningen där vi kunde tagit ledningen. Både Arvin och Hampus kommer rena på kanten men får bollen för långt ifrån sig. Sen i 4:e minuten spelar Hampus in till Arvin som blir ren framför mål men det blir något hopslag och chansen rinner ut i sanden. Hovås har sitt första anfall i 7:e minuten och det blir utdelningen direkt. Vi försvarar oss svagt på kanten och ett inlägg når Hedelin som ostört får nicka in 0-1 Hovås. På riktig plan hade Robin tagit den då det idag var noll fäste att skjuta ifrån. 

 

Efter det tar Hovås över matchen i kraftig medvind och vi har svårt att komma till någonting framåt. Hovås kontrar med kvarten spelad men skjuter en bit över utanför straffområdet. Vi lyckas få till ett avslut mot mål i första och det är Hampus som driver in från höger och skjuter från 30 meter men löst på målvakten. Sen är det nära utökad bortaledning några gånger under sista halvtimmen. Halvvägs in i halvleken får de ett jätteläge på hörna framför mål men deras frie gubbe misslyckas med att få in bollen i mål.

 

Med kvarten kvar får Hovås ett friläge till vänster som Robin kommer ut bra på och räddar. Till hörna. Några minuter senare kunde det blivit bortamål men en nick tar i insidan stolpen och ut och vi kan rensa undan bollen. Paus 0-1 Hovås Avslut 1-5 Hovås Hörnor 0-3 Hovås. 

 

Underläge i paus med en boll vilket nog ändå kändes ok med tanke på motvinden. Vi försöker spela boll trots omständigheterna och har några bra anfall. Tyvärr är vi passiva idag utan boll och vi hjälper inte varandra alls utan står mest och tittar på. Vi kändes också passiva i egen box där det nästan alltid var en blå först på bollen. 

 

Tanken är att ta över matchen i medvinden i andra halvlek men så blev det inte. Vi är inte bra i andra över huvud taget och gör det ganska enkelt för Hovås att ta en för deras del viktig seger. Hovås har två bra lägen i inledningen där först Robin kniper ett inspel som hade kunnat bli farligt. Sedan får de ett skottläge strax utanför straffområdet som går strax utanför Robins stolpe. Sen i 6:e minuten från ingenting kommer en kvittering. Johan slår en frispark som Christian skarvar och på bottre stolpen dyker Arvin upp och stöter in 1-1.

 

Vi har många ovanor i år och en av dem är efter eget mål. Det tar bara någon minut så släpper vi fram Hovås till höger och inspelat blir övergånget och når deras hot Hedelin som vi återigen av någon anledning släpper helt fri. Lågt skott undrar Robin och det är 1-2 Hovås. 

 

Än värre blir det 5 minuter senare när vi är passiva igen. Hovås kommer till vänster och skjuter ett skott som Robin släpper retur på och först fram Hedelin för hattrick 1-3 Hovås och passiva av oss igen. 

 

Vi chansar nu med treback och full fart framåt. Det positiva med perioden är nog att det inte blev fler bakåt. Vi blir helt synkade på plan med stora hål i lagdelarna. Sen händer det inte mycket sista halvtimmen av gjädje för något av lagen. Johan har en frispark  som deras målvakt gör en räddning på med 18 minuter spelade. Hovås kontrar på det direkt och Robin kommer upp bra med en räddning. Efter hörna med kvarten kvar slår Daniel in bollen till Christian som nickar bra men räddningen under ribban håller hög klass. Vi försöker få in energi i laget på slutet men forceringen kommer aldrig. Robin gör en ny räddning på slutet då det är nära att kontras in mer bortamål. Slut 1-3 Hovås Avslut 3-7 Hovås Hörnor 1-6 Hovås.

 

Till slut en klar förlust där motståndarna är klart bättre än oss. Efter en fin seger senast anade man något positivt men problemet kvarstår att vi är sjukt ojämna och lägstanivån för låg. Vi har moment i första halvlek som lär bra med ett fint spel men över 90 minuter är vi för svaga idag. Försvarsmässigt är vi veka idag och lämnar blåa spelare fria i straffområdet. Framåt skapar vi i stort sätt ingenting. 2 matcher kvar och viktiga sådana för att sätta an tonen inför nästa år. Pinnejakten fick leta långt för någon utdelning då de flesta kan bättre än vad de visade idag.

 

PINNEJAKTEN

 

1p Arvin Hamidi - målskytt, visade en del energi med bra löpningar

 

Laget: Robin Emma ( Emanuel C 75) Daniel Christian Axel J ( Rafa 65) Christoffer Liam ( Ermir 28) Johan ( Axel B 77) Arvin Hampus ( Lukas 84) Jacob

 

 


Nyhetsarkiv
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20