SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Förlust i cupen
2024-02-23 17:01

På en fin plan i Lindome han knappt cupäventyret börja innan det var slut. Mölnlycke blev till slut för starka och vinner 1-4 ( 1-1). Absolut några mål för stort men vi kan inte gnälla allt för mycket över att Mölnlycke avgick med segern då de var det bättre laget över 60 minuter. Vi gav idag tävlingsdebut från start till Calle och Jocke. Då matchen lirades 2 x 30 blir idag analysen indelad i kvartar.

 

Första kvarten

 

är inte godkänd från vår sida. Vi hade svårt att komma in i matchen och hade mycket svårt med deras uppspel centralt där felvänd gubbe enkelt kunde vända och då blev de farliga med boll. Vi var väldigt utspridda och gjorde det enkelt för dem. Mölnlycke har ett skott över i början av matchen innan ledningsmålet kommer efter 11 minuter. Just en rättvänd gubbe sticker in bollen mellan mittback och ytterback. Deras snabbe ytter spelar in till fri gubbe som lägger in 0-1. Ett fint mål men vi gör det enkelt för dem. På ett liknande läge efter kvarten spelad gör Jocke en bra block så vi löser till en resultatlös hörna.

Med boll första kvarten är vi inte bra alls. Vi har en hög felprocent i passningarna och driver med boll i fel läge istället för att släppa bollen. Att vi går in som små duvungar i närkamperna underlättar inte heller. 

 

Andra kvarten

 

är riktigt bra från vår sida. Det bästa på länge. Vi börjar släppa boll i tid på ett och två tillslag och framför allt så rör vi oss in i ytor utan boll. Vi tar över helt sista 10 och Mölnlycke hänger inte riktigt med. Vi skapar inte så mycket utan är så där halvnära innan vi får in en kvittering 5 minuter innan paus och återigen ett vackert mål. Hampus får bollen till vänster och rycker förbi sin gubbe på utsidan. Inspelat längs marken är perfekt till Johan som löpt in bra centralt och enkelt lägger in 1-1 som sen blir halvtidsresultatet. 

 

Tredje kvarten

 

är helt ok från vår sida. Vi kommer dock lite lågt ner i banan men vårt försvarsspel är bra och dom skapar inget mer än ett skott från kanten som Robin styr ut. Vi ligger bra i våra defensiva positioner. Offensivt har vi flertalet bra omställningar som kanske borde gett utdelning. Vid två tillfällen tar vi dåliga beslut i avgörande pass och vid två tillfällen rycker Hampus sig förbi och blir kapad med två gula kort som följd. Det första är solklart rött då det är rakt bakifrån i friläge. Tyvärr fegade domaren ut några gånger idag. Kanske annan utgång med rätt domslut! Nackdelen under perioden är att vi har i stort sätt inget eget bollinnehav i perioder.

 

Pinsamheter

 

stod Mölnlycke för innan kvart 4 börjar då vi har boll vid avblåsning. Tydligen blev det nedsläpp till gul som framför vårt mål tar bollen och går mot mål istället för att ge tillbaka den till oss. När dessutom en ledare tycker det är ok konstaterar vi att det förhoppningsvis var en tillfällig sinnesförvirring för annars är det skämskudde på och inget vi vill se i denna fina idrott.

 

Fjärde kvarten

 

är riktigt illa där vi släpper in 3 mål sista 10 minuter där alla är väldigt enkla. Först får Mölnlycke ett bra nickläge efter deras pinsamheter men nickar utanför. Med 10 minuter kvar är vi väldigt passiva utanför eget straffområde och ett inspel når en gul som på vår strafflinje kan ta emot felvänd vända om och skjuter ett bra skott som Robin är på men går i mål till 1-2. Detta trots att vi är samlade. Någon minut senare misstajmar vi en hög boll och det blir friläge och 1-3. Sen blir deras kapten utvisad för 2 solklara gula trodde vi….. men när domaren såg att kapten hade ett sånt vackert pannband tog han ner kortet i fickan igen och sa aja baja gör inte om det… men kör på du. I protest satsade vi allt framåt men skapade hål som en schweizerost så deras ytterback kunde via några enkla passningar avancera 70 m och lägga in slutresultatet 1-4.

 

Vad säger man

 

jo det märktes över 60 minuter att Mölnlycke lirar 2 divisioner över oss då hade en helt annan jämnhet än oss över hela matchen. När vi lirade bra höll vi minst deras klass men problemet var att det gjorde vi bara under en mindre period i matchen. Vi tar med oss att vi ser vad vi kan när vi hittar rörelse utan boll och släpper enkelt. Vi får jobba vidare med att hitta rätt i vårt offensiva försvarsspel och att bli bättre på att vila med boll.

 

Pinnejakten

 

3p Johannes Ung - individuellt bäst hos oss idag, bra fötter och passningar och vinner ytor

 

2p Hampus Albinsson - vårt nästan enda hot framåt, fin assist, vinner flera dueller som kunde gett mål och gav kort till motståndarna

 

1p Christoffer Marsfeld - kom in i det efter ett tag och ett nav under vår bra period dä’r han fördelade boll bra

 

Laget

 

Robin Jocke ( Axel J 40) Emma Daniel Calle Christoffer ( Ibbe 48) Liam ( Axel B 9, William 39) Johannes U Hampus Jacob ( Liam 50) Johan

 

 

 


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20