SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Seger mot Hällesåker
2024-02-26 16:05

Efter förlusten mot Mölnlycke var nog cupäventyret över så matchen mot Hällesåker blev mer av en träningsmatch. En helt ok prestation gav seger 2-0 ( 1-0). Hela 8 nya spelare fick chansen från start och även full bänk där alla var lovade en halvlek. Debut från start till Ibbe, Gabriel och William.Fokus idag var på att hålla nollan och ha mer eget bollinnehav. Nollan höll vi och stundtals fanns tendenser till bra eget bollinnehav även om vi ska fortsätta utveckla den biten.

 

Första halvtimmen

 

är stabil från vår sida utan att glänsa. Första 5 minuterna är dock riktigt bra där vi tar tag i bollen och håller den fint inom laget utan stress. Detta leder till en frispark efter dryga 3 minuter. Ibbe slår en bra frispark mot Gabriel som blir fri på bottre. Räddningen är fin men Emma fr frtt läge på returen med ny bra räddning som följd. Tredje gången gillt dock där Daniel slår in retur nummer två till 1-0 GIK.

 

Sen tappar vi lite bollinnehav och Hällesåker kommer in i matchen lite. Vi ligger dock helt ok defensivt så de skapar ingenting. Några gånger blir vi lite långa och breda och då kan de spela igenom centralt men vi löste det sen utan problem. Hällesåker har ett ofarligt skott över med kvarten spelad. Sista kvarten är ganska medioker från bägge lag. Mer än ett inlägg som knäas i Robins famn skapas inte. Paus 1-0 GIK Avslut 3-2 GIK Hörnor 1-0 Hällesåker. 

 

Ledning i paus där vi börjar bra. Defensivt som var lite prio idag gör vi det bra och släpper ingen målchans alls. Offensivt har vi ett anfall med mål sen ingenting mer i avslutsväg och där behöver vi steppa upp. 

 

Andra halvtimmen

 

som sagt gör vi 5 byten i paus och har stundtals bra bollinnehav ledda av Christoffer som var briljant som spelfördelare i andra. Efter några minuter ville Robin ha lite spänning när han ska chippa över deras forward men mindre bra resultat. Det blir fritt läge men Robin och backar jobbar hem så skottet går över. Liam slår sen en fin boll till Rafa som blir fri från halva plan men deras back jagar hem bra och bryter. 

 

Därefter har vi en bra period där vi för matchen. Vi lirar in mycket på Christoffer som slår fina passningar och vi vänder spelet bra och hittar ytor. Felix kommer till avslut innan kvarten spelad när han vänder upp men avslutet går löst strax utanför. Jacob hittar sen fint till Liam som skjuter från 20 meter men i målvaktens famn. 

 

Hällesåker kommer fram med 10 minuter kvar och slår ett inlägg som nickas högt över. Vi får utdelning i 24:e minuten och återigen på en frispark. Christoffer slår den mot straffpunkten och bollen studsar förbi alla utom Calle som på bottre kör en klassisk skenbensträff i bottre hörnet och 2-0 GIK. Sista 5 har vi lite tur som klarar oss utan mål då vi kanske slappnar av lite. Hällesåker får en hörna som efter rensning slåss in mot bottre där det nickas i stolpen. I slutminuten slår vi ett felpass hemåt så det blir friläge men Calle jobbar hem och gör en grym block. Slut 2-0 GIK Avslut 4-3 Hällesåker Hörnor 1-0 Hällesåker

 

Summering

 

ger seger och hållen nolla vilket var prio idag efter 7 insläppta på 2 matcher. Starkt att lösa det! Motståndarna skapar väl en egen chans på 60 minuter så det ger oss väl godkänt defensivt. Offensivt börjar man ana tendenser till mer eget bollinnehav. Detta måste vi jobba på och värdera när vi ska gå framåt och när vi ska vända hem. Tendensen är ändå svagt uppåt så vi tar med oss det och jobbar på. Av någon konstig anledning är det roligare att spela fotboll om man har bollen!!

 

Pinnejakten

 

3p Daniel Marsfeld - kung där bak, satte inte en fot fel och läser alla situationer bra, målskytt

 

2p Christoffer Marsfeld - 30 mycket fina minuter som spelfördelare, slår inte bort en passning och har en blick för spelet som är en nivå över de flesta på plan idag

 

1p Carl Rajala Pettersson - bra halvlek, grym och viktig brytning som hindrar mål, målskytt

 

Laget

 

Robin Axel J Emma ( Calle 30) Daniel Emanuel C Javi ( Christoffer 30) Gabriel ( Jacob 30) Ibbe ( Liam 30 Gabriel 50) Axel B ( Javi 45) William ( Felix 30) Rafa ( William 45)

 


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20