SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Krampaktig seger mot Pusher
2024-03-13 14:43

Det var tätt matchande förra veckan då sen match på torsdagen följdes av en lördagsmatch mot seriekollegan Pushers BK. Lite naturligt blev det lite ruljans i laget för att fördela speltid och till slut blev det seger 2-1 ( 1-0). Starkt att vinna men spelet var idag inte alls på den nivå vi visade upp mot Västkurd. Vi vill utveckla vårt bollinnehav då det vart ett bekymmer senaste säsongerna vilket sätt bättre ut senaste tiden. Idag var vi dock tillbaka i gamla synder där vi hade förtvivlat svårt att ha ett eget spel. 

 

Första halvlek

 

är inte alls bra. Vi inleder tveksamt och ligger långt ner i banan och långt ifrån våra motståndare. Med boll slarvar vi mycket och håller i den för länge. Utan boll har vi ingen rörelse och endast ett alternativ för bollhållaren och då går det inte att spela fotboll. Redan i 3.e minuten står vi fel och en genomskärare når deras vasse forward som fri lobbar en bit utanför.

 

Ungefär samtidigt händer något med Robin Winthers knä så det blir färd till akuten men lyckligtvis inget allvarligt så han är snart tillbaka i spel igen. Vi fortsätter att slarva mycket i uppspel och med svåra pass och Robin får efter hörna göra en första bra räddning på ett volleyskott. Pusher skapar sen några hörnor de är först på men avsluten träffar inte mål. 

 

Efter 18 minuter har vi ett bra anfall där Christoffer och Javi kombinerar till Ermir som får skottläge men det blir löst på målvakten. Minuten efter tar vi ledningen lite oväntat då Rafa bra stressar deras målvakt till misstag och Javi får öppet mål till 1-0 GIK. 

 

Tyvärr ger det oss inte momenten utan vi fortsätter krampaktigt och det är Pusher som skapar chanserna. Strax efter vårt mål får de ett friläge från sidan men avslutet håller inte någon högre klass så Robin kan ta det lugnt i målet. Pusher har ett skott över innan Robin gör en magräddning  på ett bra läge i vänster innerposition. Paus 1-0 GIK Avslut 7-2 Pusher Hörnor 4-1 Pusher.

 

Andra halvlek

 

är väl marginellt bättre med lite mer boll men långt ifrån bra. Efter några minuters antifotboll i början som inte skrämde slag på våra div 5 konkurrenter kommer kvitteringen. Odersjö i Pusher smyger sig mellan våra backar och får en enkel boll så det blir friläge och säkert avslut till 1-1. Vi fortsätter första halvleken klart underkänt och Pusher trummar på för ledningsmål. Först skjuter de några avslut över innan det blir ett bra läge till höger som går i burgaveln då Robin täckte vinkeln väl. 

 

Sista 20 kommer vi in lite mer i matchen och har lite boll och får en hörna efter 28 minuter. Christoffer slår den och i straffområdet drar Axel B till och via deras gubbe in till 2-1 GIK. Det lönar sig att skjuta Boys! Vi får ett bra läge till med 5 minuter kvar då Ibbe lirar Axel B som hittar Felix som blir fri men målvakten räddar bra. Pusher får några chanser på slutet men Robin är stabil i mål med två räddningar på skott från straffområdeslinjen. Slut 2-1 GIK Avslut 7-2 Pusher Hörnor 2-2

 

Summering

 

ger att det är starkt att vinna en sådan här match när inte spelet stämmer. På få målchanser gör vi 2 mål vilket ändå är starkt. Spelmässigt med boll är vi inte alls bra idag dock. Det går långsamt och passningsförsöken är för svåra och oprecisa. Men det som framför allt fallerade idag är spelet utan boll där merparten står och tittar och bollhållaren har nästan inga alternativ och så vill vi inte ha det framöver. De som väl löpte fick löpa för flera och då blir det obalans i laget. Vi kan bättre till helgens match mot Finlandia. 

 

Pinnejakten

 

3p Carl Rajala Pettersson - återigen riktigt stabil på backen och levererar det han ska med brytningar och bra positionsspel

 

2p Robin Björkstrand - stabil idag igen, tar det han ska och säkra händer

 

1p Axel Brännström - påpassligt mål

 

Laget: 

 

Robin Emanuel C Calle ( Daniel 45)  Ibbe ( Calle 56) Anton Javi ( Ermir 53) Ermir ( Axel B 45) Robin W ( Christoffer 4 Ibbe 76) Gabriel Rafa William ( Felix 80) 


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20