SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Oavgjort mot Finlandia
2024-03-17 10:09

Det var en kylig lördag när vi tog oss till Hisingen och Tuvevallen för match mot Finlandia. Det blev oavgjort 1-1 ( 0-0). Vi mötte ett ungdomligt Finlandia med mycket energi och bra fötter. Däremot är våran insats idag långt ifrån bra och det krävs att vi når högre kvalitet om vi ska kunna konkurrera i vår serie. Idag är den tekniska kvaliteten till stora delar för dålig och tempot på bollen för låg. Svårt att hitta många positiva bitar idag men vi förlorar återigen inte trots att vi bör kunna mycket bättre.

 

Första halvlek

 

är Finlandia bättre och hetare än oss till en början medans vi har en hyfsad period sista 10 minuterna. Första avslutet är hemmalagets efter 5 minuter då vi släpper ytor till höger och en hemmaspelare får bra läge vid straffområdsgränsen men skott över. Axel B får sen inte träff på en nick innan Hampus som var ljuspunkten idag dribblar sig fram till Johan som får bollen för långt ifrån sig i mottagningen fri framför mål. 

 

Sen följer 25 minuter där vi är riktigt dåliga och tillåter Finlandia komma till en del bra lägen. Mängden felpass är för många och spelvändningar få. Finlandia har ett skott över innan de får ett jätteläge i 13:e minuten då ett inspel når en helt fri gubbe framför mål. Tur för oss vill han klacka in bollen i öppet läge och avslutet går utanför. Nytt skott över för hemmalaget som har svårt att träffa mål halvvägs in i halvleken. Sen bjuder vi på två lägen då vi står för svaga felpass från backlinjen, Först avslutar vi utanför innan Robin får göra sin första räddning då vi bjuder de på ett skottläge från 15 meter. 

 

Sista 10 kommer vi upp mer i banan och flyttar boll i ytterfoderna som ger några lägen. Först slår Foppa ett bra inlägg som Jacob når högst på men nicken blir lite lös i målvaktens famn. Några minuter senare driver Jacob fram igen och skjuter med vänstern mot första krysset men målvakten räddar fint till hörna. På en annan hörna i slutminuten avslutar Daniel med skott i burgaveln. Paus 0-0 Avslut 6-4 Finlandia Hörnor 5-1 GIK.

 

Andra halvlek

 

präglas av många byten där vi har full kontroll första halvtimmen innan vi avslutar illa sista kvarten och kunde tappat matchen då. Vi byter som planerat 6 i paus sen ytterligare några byten på slutet som gjorde oss förvirrade och det får vi på bänken ta på oss. 

 

Vi får en bra start där Finlandia bjuder på ett felpass i 5:e minuten och Hampus tar bollen och sprintar sig fri förbi deras backar och avslutar säkert till 1-0 GIK. Sen har vi mycket boll mot ett hemmalag som tröttnar betänkligt. Vårt beslutsfattande med boll i bra lägen är dock oftast undermåligt. Ett undantag kommer i 14:e minuten då Hampus snyggt Chippar till Foppa som fri lobbar på uppstuds men i övre delen av nätet bakom mål. 

 

Hampus tar sig sen återigen förbi sin gubbe och kommer till avslut vid straffområdet men strax utanför. Liam får sen ett jätteläge framför mål med 20 minuter kvar men bollen rensas undan på mållinjen. Sen tappar vi lite momenten samtidigt som det blir Hawaii på plan utan någon som helst struktur. I 27:e minuten kommer kvitteringen på Finlandias första anfall i andra halvlek. Deras forward hinner före vår back och en utrusande Robin och bollen landar till en hemmaspelare som rullar in 1-1 i öppen bur. 

 

Jacob har ett halvvägs innan Finlandia får 2 bra lägen sista fem minuter. Först nickar de ett inlägg över innan jättechanser kommer då det blir ett fritt läge i straffområdet men Robins räddning håller hög klass. Slut 1-1 Avslut 4-3 GIK Hörnor 4-1 GIK.

 

Summering

 

ger en del att fundera på. Vi gör ingen bra match alls. Idag är den tekniska kvaliteten i passningar stundtals för dålig där vi ger bort onödiga lägen. Beslutsfattandet på offensiv planhalva är inte tillräckligt bra då vi slarvar bort lägen med konstiga beslut. Vi vänder spelet för dåligt idag och fastnar på hemmaspelare. Oroväckande att vi skapar så lite mot ett med all respekt för vårat motstånd vi ska slå alla dagar i veckan. Vi hotar stundtals från Hampus kant medans vi centralt inte har något djupledsspel utan blir väldigt statiska. Tempot på bollen var idag också för långsamt. Vi får jobba vidare närmast med träningsläger i metropolen Växjö nästa helg.

 

Pinnejakten

 

3p Hampus Albinsson - målskytt och vårt enda hot framåt, gör sin gubbe bra

 

2p Gabriel Larsson - kommer in bra i andra halvlek och flyttar bollen bra

 

1p Isac Sjögren - gjorde sitt jobb i andra halvlek

 

Laget

 

Robin Axel J ( Isac 45) Emma ( Emanuel C 45) Daniel ( Emma 73) Calle ( Johan 83) Christoffer ( Gabriel 45) Jacob ( Liam 45 Daniel 80) Johan ( Christoffer 73) Foppa ( William 45) Axel B ( Rafa 45 Foppa 57) Hampus ( Jacob 73) 


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20