SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Oavgjort under Smålandsturnen
2024-03-29 12:17

En mycket lyckad helg tillbringades i hjärtat av Småland nämligen Växjö. Det var träning och mängder av lyckade sociala aktiviteter. Stadsbor fick lära sig vad ” hitta på lag” är och andra anekdoter. Vi fick också till en match mot Växjö BK från division 4. Våra motståndare luftade mest reserver medans vi efter en sen kväll lät alla 22 tillgängliga dela på speltiden. I broderlig anda blev det även delad pott 3-3 ( 1-2). En match som gav en del positiva signaler men också en del vi behöver förbättra och vad som gör oss sårbara. 

 

Första halvlek

 

började med mycket bollinnehav från vår sida första 10 minuter där vi kändes som det klart bättre laget mot ett BK som litade på sin tank a la Wimbledon FC på 80-talet på topp. Vi rullar på boll bra inledningsvis och får ett läge via Felix i 9:e minuten när han snurrar runt i straffområdet men målvakten räddar. 

 

Sen följer en kvart där vi tappar tålamodet helt och blir tvärtemot vad vi vill stressiga med boll och glömmer att hitta vändningar i spelet. Vi chansar lite på plan och tappar struktur. Motståndarna skapar inget förutom om vi tappar bollen vilket skedde halvvägs in i halvleken och BK ställer om i en bra omställning. Vi är tunna centralt och de kan kombinera sig in i straffområdet med pass till spelare som i öppet mål lägger in 0-1 Växjö BK. Ganska ologiskt underläge efter eget slarv. 

 

Liam hittar sen till Johan som blir fri men får bollen för långt ifrån sig. Felix får ett nytt skottläge med kvarten kvar men avslutet räddas enkelt innan Jacob i anfallet därefter är nära framför mål men får inte till koordinationen på rätt sätt. Nya lägen någon minut senare när Johan hittar Valtorpexpressen Johannes till vänster som spelar in till Jacob men återigen blev höger vänster och tvärtom så bolluslingen vill inte in i mål. Efter rundpallen testar Jacob igen men skottet går i famnen på målvakten. 

 

Med 10 minuter kvar spelar Axel B fram Felix framför mål och nu då, icke sa Nicke utan Felix sumpar också sitt läge. Det blir fysiskt på plan när Wimbledon förlåt BK satsar tufft och vi hänger på med några gula kort som följd. Till slut får Jacob utdelning på alla sina chanser när vi i minut 40 hittar Felix som skarvar till Johan som sticker in till Jacob som fri till vänster lägger in 1-1 i bottre hörnet. 

 

Vad händer sen minuten efter undrar vi då BK tydligen kom till vårt straffområde och vi förlorar en närkamp och bollen spelas in till deras förste målskytt som oroväckande fri kan placera in 1-2 Växjö BK. Vi får ett läge till innan paus när Axel B hittar Felix som dock skjuter en bit över. Paus 1-2 Växjö BK Avslut 5-2 GIK Hörnor 2-1 Växjö BK.

 

Andra halvlek

 

startar med ett nytt lag då vi gör 10 byten i paus och stackars Robin som bara rört bollen när han hämtat den i nätmaskorna får stå vidare trots tuff konkurrens på fredags träningen. Ett något kontroversiellt tränarbeslut! Om vi kände att det var oerhört märkligt med underläge i paus var vi än mer överlägsna i andra halvlek. 

 

Inledningsvis skapar vi inte mycket framåt trots mycket boll utan vi fastnar i deras försvar. Robin som fryst fast i mål gör lite dribblingar med boll första kvarten och på en sådan tappar vi boll och Bk får ett kanonläge men benparad håller hög klass av vår sköne keeper. I anfallet efter och minut 17 får vi se på fotbollsgodis. Axel J lägger till Hampus mitt på deras planhalva och han vickar sig förbi deras försvar med fart och kommer fri och kör en kylig chip i mål till 2-2. Hela Småland stod stilla några sekunder efter detta mästerverk. 

 

Vi trummar sen på och är mer kompakta och vinner boll mycket via Gabbe runt mittplan och kan komma i anfall efter anfall. Vi bör dock skapa mer på vårt övertag. Arvin som blivit avblåst för offside 73 gånger vilket var 72 fel enligt han själv tar en frispark i minut 27 som målvakten plockar i famnen utan problem. Minuten efter slarvar vi betänkligt igen när pass i egen backlinje ger BK friläge men Robin är snabb i fötterna idag och gör en ny benparad. 

 

Sen har vi några jättelägen till mål med kvarten kvar. Först gör Ermir det bra då han kommer i i straffområdet och hittar Johannes Ung som får ett jätteläge framför mål men osjälviskt passar han Hampus som dock bränner det öppna läget med skott utanför. Vi får sen en hörna som till slut dimper ner hos Hampus som är nära mål igen innan Ung hittar Arvin fri vid bottre ytan men avslutet går strax utanför. 

 

Med 6 minuter kvar är det Hampus show igen. Axel J som får världens två mest enkla assist ( viktiga dom) hittar snabbe Hampus på deras planhalva. Sen är det slalom förbi gubbe 1, gubbe 2, vickar sig förbi gubbe 3 innan han avslutar säkert i mål 3-2 GIK. Frid och fröjd nu då o nej. Bara någon minut senare får BK sitt enda egna anfall under halvleken då de till höger kommer förbi på kanten och inspelat når en fri gubbe som i öppet läge bredsidan in 3-3 bakom en stackars Robin som vart chanslös på alla mål. Det händer sen inget de sista minuterna utan det slutar 3-3 Avslut 6-3 GIK Hörnor 2-2.

 

Summering

 

ger en del positiva intryck där vi är väldigt mycket bättre än motståndarna och vi ser att det finns potential i laget. I andra halvlek ligger vi bra i våra positioner, är kompakta och vinner boll i bra ytor. Vi har ett flertal bra kombinationer och passningsspel som stundtals värmer. Vi gör 3 baljor och skapar många heta målchanser vilket är bra och något vi haft lite svårt för tidigare. 

Allt är dock inte frid och fröjd utan det är direkt svagt att inte vinna denna matchen med X antal mål. Vi släpper 3 enkla mål vilket inte är ok. I första halvlek blir vi stressade i onödan och tar för snabba beslut och vi har för lite spelvändningar och stundtals dålig rörelse utan boll. Vi är även enormt sårbara på omställningar efter egna bolltapp vilket vi måste undvika. 

Passningar i avgörande lägen i andra halvlek kan också skärpas.

Annars ett mycket lyckat läger som ger mersmak inför serien som snart drar igång. Nu vilar vi över påsk innan vi slipar formen med träning onsdag efter påsk och sen seriepremiär borta på Donsö nästa lördag. 

 

Pinnejakten

 

3p Hampus Albinsson - 2 otroligt vackra solomål skojar man inte bort, oerhört hög potential i Ardalasonen

 

2p Gabriel Larsson - briljant som bollvinnare i andra halvlek, läser spelet bra och placerar sig helt rätt på plan

 

1p Johannes Lundahl - vår gitarrvirtuos gör en bra första halvlek på sin ytterback, kommer runt bra offensivt och stark defensivt

 

Laget

 

Robin Johannes L ( Axel J 45) Daniel ( Calle 45) Emma ( Christian 45) Emanuel C ( Isac 45) Christoffer ( Gabriel 45) Liam ( Johannes U 45) Jacob ( Ermir 45) Johan ( Hampus 45) Felix ( Arvin 45) Rafa ( Axel B 30 William 60)


Nyhetsarkiv
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20