SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Hög moral gav tredje raka segern
2024-04-26 15:36

Tidig match denna vecka då Floda BOIF kom till vår hemmaborg. Kyla och kallt och ett spel som kanske inte värmde men vad gjorde det seger 3-1 (2-0) blev det till slut. Idag gör vi nog årets sämsta match spelmässigt men den moral vi visade idag är underbar och räcker för tre pinnar och tredje raka vilket gör att Naim håller på att fundera ut sitt recept för carbonara speziale. 

Några tunga avbräck idag då Johannes var på skolresa och Arvin utnyttjat Guldheden resebyrås kampanj. Felix fick också stå över på grund av skada. Det blev då årsdebut från start för Gabriel och Liam och några ändringar på bänken. 

 

Första halvlek

 

Präglas av många bra chanser från bägge lagen och vi får vara glada att vi kommer ur den med en tvåmålsledning. Första chansen blir vår efter några minuter då vi anfaller fint och Hampus hittar ut till Oskar som skjuter ur snäv vinkel en bit utanför. Floda som kom ut med mycket energi framåt får ett jätteläge i 6:e minuten då ett inlägg mot bottre nickas från nära håll och bollen klämmer Robin fast i stolpen och lägger ut den till hörna. En hörna som avslutas med lös nick i Robins famn.

 

I anfallet efter får vi hörna och det blir utdelning. Johan slår den lågt mot första stolpen där Jacob möter och skarvar in bollen i bottre hörnet till 1-0 GIK. Annars är vi passiva första kvarten och Floda har mest boll på vår planhalva. Det bör nog vara kvitterat i minut 10 då Floda får ett friläge framför Robin som kommer ut stort och räddar där sen returen läggs över det öppna målet. Hampus kastar sen långt som Jacob nickar en bit över. Oskar skadar sig sen tyvärr och vi får återigen göra ett tidigt byte då Calle kommer in. 

 

Nytt jätteläge för Floda med kvarten spelad då vi åker på en omställning och ett inspel till fri spelare till vänster läggs i Robins vänstra stolpe och vi kan pusta ut. Vi har svårt att få tillspetsat på deras planhalva samtidigt som vi anar ganska bra ytor att agera på. Vi är inte tillräckligt aktiva och stressar bort lite bollar i onödan. 

 

I 18:e minuten gör Johan ett fint genombrott då han tar sig förbi tre gubbar och blir fri men får ingen träff så det blir enkelt för deras målvakt att rädda. Andra kvarten är det lugnare bakåt då inte Floda får några lägen. Vi har en fin chans via Hampus som blir frispelad till vänster av Daniel men räddningen är bra ut till hörna. 

 

Sista kvarten är vår bästa då vi börjar få till lite eget spel och kommer upp i banan. Floda inleder den perioden med två avslut som Robin mest kan titta på de de går en bra bit från mål. Sen skapar vi några riktigt bra lägen på slutet. Först är det Johan som återigen dribblar sig fri men vänsterskottet blir för löst med enkel räddning som följd. Sen får vi utdelning då Daniel slår en fin boll i djupet på Hampus som når före deras målvakt som räddar lyftningen. Daniel som följt med slår in bollen mot mål som nickas undan. Men inte bättre en att Liam på volley kan placera in 2-0 GIK. 

 

Det är nära ett tredje mål precis innan paus då Hampus springer sig fri till vänster men räddningen till hörna är fin. Paus 2-0 GIK Avslut 8-7 GIK Hörnor 6-2 Floda. 

 

Andra halvlek

 

börjar med Ermir på plan som bytt med en lite förkyld Gabriel. Vi har bra koll på spelet till en början och det känns betydligt lugnare bakåt då Floda tappat sin energi och vi kontrollerar spelet bättre. Inga avslut alls till en början där vi har lite mer bollinnehav innan Daniel i minut 13 hittar Hampus som är nära att stöta in bollen mot mål. 

 

Floda får dock ett bra läge med kvarten spelad då vi slarvar och dom kommer i en omställning med skott i bra läge. Robin gör dock en fin benparad och kniper även returen enkelt. Halvvägs in i halvleken hittar Jacob till Liam som skjuter men någon meter utanför deras högra stolpe. 

 

Hampus är sen nära att kunna lyfta sig till ett friläge innan Floda har en nick en bit utanför. William som kommit in är nära då han från nära håll stöter Jacobs inlägg på målvakten. Det känns lugnt innan det händer en del sista 5 plus tillägg. 

 

Först är det nära reducering i minut 39 då vi slarvar bort ett inkast och dom slår en djupledsboll till fri spelare men Robin räddar återigen fint nu till hörna. Sen med två minuter kvar hittar Ermir i djupled till Hampus som nog var offside. Han blir fri och rundar målvakten och lägger in 3-0 GIK i det öppna målet. 

 

Tyvärr blir det återigen ingen nolla då det knappt gått en minut sen vårt mål då Floda på något sätt får ett frilä’ge och denna gång lyckas dom göra mål trots att Robin är på bollen 3-1 GIK. Sen sover vi på övertiden och det blir ett nytt enkelt friläge för Floda men Robin räddar snyggt och returen stöts över det övergivna målet. Slut 3-1 GIK Avslut 8-3 Floda Hörnor 3-1 Floda. 

 

Summering

 

ger kaffe kaka tredje raka. På plussidan är det starkt att vinna då vi idag inte spelar så bra och även saknar några tunga pjäser. Vår moral och hur vi kämpar för varandra är enastående och ett stort steg upp mot tidigare år. Glöden och viljan som man ser från sidan värmer i hjärtat. Vi har även bra kontroll på matchen från minut 30 till 80 då vi är stabila bakåt. Idag försvarade vi oss också bättre på deras hörnor än senast. Vi hade även bra fart på kanterna idag. 

 

Spelmässigt kan vi dock betydligt bättre. Vi fick aldrig något flyt i vårt passningsspel och rörligheten då de pressade högt var för dålig så vi hittade inga ytor. Vi var väldigt passiva första 30 och reagerade sent på deras inkast och när de satte igång spelet. Vi stressar fortfarande i onödan ibland och kan hitta mer lugn. Det vi skapade idag var ofta mer individuella bra prestationer än bra lagspel. 

Men vi tar poängen och tittar lite lugnt och fint på tabellen så tror vi oss göra en bättre och strakare insats nästa vecka mot Önnered antagligen på gräs. Vilket kommer krävas för att vi ska vara lyckosamma framöver.

 

Pinnejakten

 

3p Robin Björkstrand - glödhet i mål, många avgörande räddningar, mycket stabil i luften

 

2p Emanuel Bergsand/Daniel Marsfeld - inget särskiljer våra mittbackar idag, stabila, får bort många bollar, bra fötter

 

1p Ermir Zulfaj - bra inhopp, vinner boll, ligger bra i banan, löper bra

 

Laget

 

Robin Emanuel C Emma Daniel Oskar ( Calle 11) Christoffer Gabriel ( Ermir 45) Liam ( Hampus 70 Christian 89)  Hampus ( William 63) Jacob Johan ( Isac 89) 


Nyhetsarkiv
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20