SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Gräspremiär gav fjärde raka segern
2024-05-05 10:12

Det var gräspremiär och högsommarvärme när vi begav oss till Apelsinplan för möte med Önnered. Ett Önnered som återigen visar sin brist på respekt mot lokalfotbollen då vi inte fick några bollar att värma upp med. Nu bekom det oss inte nämnvärt utan det blev till slut fjärde raka segern via 3-1 ( 2-1). Tungsprunget och varmt gjorde att det såg energilöst ut ibland idag. Prestationen idag är blandad då inledningarna i bägge halvlekar är riktigt dåliga då vår nivå är på tok för låg. Andra halvan av bägge halvlekar har vi bättre kontroll och skapar mängder med kvalitativa målchanser. 

Oskar utgick idag på grund av skada, Valtorpexpressen som skulle debuterat var sjuk, Felix skadad, Gabriel sjuk och Calle skulle plugga sig smart. Det gav debut från start för Axel J. Johannes och Arvin kom in från start efter frånvaro senast.

 

Första halvlek

 

ger en mardrömsstart då Önnered gör mål på sin första bolltouch. Vi har avspark och rullar hem och några passningar senare gör Axel en indianare med pass in i banan utanför vårt straffområde. Deras forward nyper till på ett tillslag klockrent upp i nättaket till 0-1 Önnered efter 18 sekunder. Om det var det som präglade vår inledning må vara oklart men första kvarten är riktigt illa från vår sida. Vi är passiva och slarvar något otroligt med boll och ger bort många bollar. Som tur är utnyttjar inte hemmalaget detta vilket vi får vara glada för. Inga chanser första kvarten men sen händer desto mer.

 

Med just kvarten spelad hittar Emanuel C fram till Jacob som testar lyckan men avslutet blir helt misslyckat en bit utanför. Minuten efter bjuder Önnered in oss i matchen vilket vi tackar för. En dålig bakåtpassning snappas upp av Arvin som skjuter i bra läge. Deras desperate back som försöker rädda målet fläker sig men stoppar bollen med handen. Straff och Arvin är säker till 1-1. 

 

Vi börjar där och då ana och se enormt attraktiva ytor på plan vilket kom att ge oss många lägen framöver. Dock efter kvitteringen är det hemmalaget som får några lägen. Halvvägs in i halvleken tappar vi boll och Önnered ställer om med skott över Robins ribba. Någon minut senare hittar Johannes med en fin boll i de ytor som finns till Hampus som får ett bra läge men skjuter strax över ribban hårt men lite oprecist. 

 

Önnered kommer sen upp centralt och får ett skottläge men avslutar i Robins trygga famn. Passivitet straffar sig igen när hemmalaget får ett läge med kvarten kvar men avslutar utanför. 

 

Sista kvarten kommer vi skapa otroliga lägen och borde gjort minst 3 mål till. Det blev ett och det kom i minut 31. Vi vinner en närkamp centralt ett beslut Önnered inte var helt nöjda med. Jacob får bollen och insticket till Arvin är grymt som fri placerar in 2-1 GIK. Önnered får sen en hörna som nickas en bit över. Med 10 minuter kvar bör vi göra mål igen. Anfallet är mycket vackert då Johannes hittar ut till Johan som slår en boll mot bottre ytan i deras straffområde. Hampus får då helt öppet läge några meter från mål men då bollen studsar lite drar han över. Kyla där och vi har mål. 

 

Mycket nära mål igen i minut 39 Då Christoffer hittar fint till Jacob som spelar fri Emma som hängt kvar uppe. Han nickar från några meter framför mål men utanför stolpen. Att det sen inte blir utdelning i minut 42 är än mer otroligt. Vi hittar de ytor som bjuds och Hampus har löpt fint in i en sådan yta. Får bollen och spelar in bollen till Arvin som har öppet mål från 5 meter. Krumsprånget han gör när han ska nicka in bollen i det öppna målet för tankarna till Galenskaparna och deras något märkliga sportlekar. Arvin lyckas i alla fall misstajma bollen helt så mål blev det inte nu heller. 

 

Robin tar sen ett skott utifrån utan problem innan vi får ett till jätteläge. Hampus kommer fram till höger och skjuter i straffområdet men deras back täcker skottet bra så det går några decimeter bredvid stolpen på fel sida. Paus 2-1 GIK Avslut 8-7 GIK Hörnor 2-1 GIK.

 

Andra halvlek

 

inleds lika undermåligt från vår sida och vi får tacka Robin som kommer upp stort att ledningen består efter första 10 minuter i andra halvlek. Redan i andra minuten står vi och sover då dom tar ett inkast som ger friläge men Robins benparad håller högsta klass. Nära mål igen för hemmalaget i minut 4 då de kommer runt oss och spelar in bollen till fri gubbe men Robins räddning är grym.  Jacob nickar sen Johans inlägg över mål innan vi börjar komma in i matchen igen. 

 

Faktum är att sista halvtimmen har vi full kontroll på matchen och spelar av den på ett bra sätt. Axel J kommer upp i minut 11 och skjuter ett skott som blir löst i målvaktens händer. Hampus är sen nära att bli fri men nedriven vilket bara gav Hampus gult kort då Önnered av någon anledning fick frisparken.

 

Halvvägs in i halvleken kom vi att avgöra matchen då Hampus kastat ett långt inkast ( assist i Guldhedens bok). En hemmaförsvaret styr bollen med sin kalufs in framför mål där Arvin denna gång nickar in bollen i det öppna målet 3-1 GIK. Vi har därmed årets första hattrick!

 

Det kunde blivit ett fyrtrick minuten efter då Arvin blir fri direkt efter deras avspark men han får bollen lite långt ifrån sig och misslyckas i sitt försök att runda målvakten. Någon minut senare är Johan nära när han dribblar sig fram på känt maner men skottet täcks till hörna. 

 

Önnered sticker upp i minut 27 men Robin är alert och kniper bollen som annars get ett friläge och öppet mål. Med 10 minuter kvar får vi hörna som Emma nickar i bra läge men över mål. Jacob testar sen med huvudet efter inkast men över mål. 

 

Javi som hoppat in får sen ett skottläge med några minuter kvar men skottet går en meter utanför målvaktens vänstra stolpe. En annan inhoppare Christian chippar sen fint till Hampus som blir fri i slutminuten men energin hade tagit slut där så avslutet går utanför mål. Slut 3-1 GIK Avslut 8-2 GIK Hörnor 5-1 GIK.

 

Summering

 

ger fjärde raka segern vilket vi får bläddra långt i historieböckerna för att hitta senast Guldheden gjorde detta. Vi visar att vi är svårslagna och vänder till seger. Vi visar att vi har kvalitet ute på plan i alla lagdelar och när det funkar är vi bra. Vi skapar återigen mängder av bra chanser, gör 3 mål som borde vart betydligt fler. Vi spelar av matchen bra sista 30 när värmen tagit ut sin rätt till viss del. Vid den perioden börjar vi också vinna lite fler andrabilar vilket är oerhört viktigt. Vi har en del bra crossbollar och spelvändningar idag på bra ytor som gav oss många lägen.

 

Om nu någon spelare tror dom kan slappna av och slå sig för bröstet tror de fel då vi har perioder idag som bättre lag än Önnered kan straffa oss hårt på. Vi är otroligt passiva första halvtimmen, står stilla i mottagningar, slår bort många bollar och slarviga.

Starten på andra lika dan där vi är passiva och ger bort onödiga chanser. Idag jobbar vi också lite för mycket en och en och hjälper inte varandra och ger understöd. Vi måste kunna göra minst 5-6 mål i en sådan här match. Vi tar med oss tre poäng men kan bättre och ser fram emot guldderby på onsdag 19.00 på Mossens IP!

 

Pinnejakten

 

3p Arvin Hamidi - hattrick räcker så, enormt löpvillig, oroar deras försvar hela tiden, grym insats idag

 

2p Daniel Marsfeld - inte bara en ambassadör utanför plan med alla sina initiativ utan även på plan, placeringssäker, grymma brytningar, puschar på laget bra idag

 

2p Jacob Bojlert - hittade bra ytor idag, fin assist, fin med bollen idag och tog med den till bra ytor

 

1p Emanuel Carlsson - bra idag igen, stänger sin kant bra, bra defensivt

 

1p Robin Björkstrand - kom upp stort i andra med 2 grymma räddningar, finfin i luftspelet

 

Laget

 

Robin Emanuel C Emma Daniel Axel J ( Jocke 73) Christoffer ( Liam 65) Johannes ( Ermir 57) Jacob Hampus Arvin ( Christian 86) Johan ( Javi 79)

 


Nyhetsarkiv
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20