SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Derbyseger!
2024-05-09 18:28

Årets första derby och slaget om centrum utspelade sig denna onsdag på Mossens IP och likt förra säsongen visade vi vilka som reagerar i centrum efter seger för storebror med 1-0 ( 1-0). Vår entertainer grupp hade jobbat hårt i veckan med att promota matchen vilket gav fina 150 åskådare. Kiosk, en något förvirrad speaker och inmarsch var några övriga saker som förgyllde kvällen. 

Idag visade vi att vi kan vinna matcher på olika sätt. Idag är det defensiven som sitter klockrent då Mossen inte har ett skott på mål under 95 minuter. Offensiven är väl inte bländande men tillräcklig för att kanske vinna med något mål mer. 

Vi gjorde idag bara wen ändring i startelvan då Oskar lillörthen kom in från start efter skada. 

 

Första halvlek

 

är kontrollerad från våran sida med mycket bollinnehav. Då bägge lagen väljer att försvara sig lite lägre blir det ingen champangefotboll men det är vi som har initiativet stora delar av halvleken. Första riktigt stora chansen kommer i 6:e minuten efter att Mossen låtit oss rulla runt bollen i början. Johan slår en frispark som Oskar i bra läge framför mål är ytterst nä’ra att nicka in men bollen smiter precis utanför bottre stolpen. 

 

När vi lagt till 6 minuter till kastar Oskar ett långt inkast som dimper ner framför Johannes fötter i straffområdet men avslutet dunkas en bit över. Spelborden är sig lik då vi har boll och Mossen försvarar sig mest. De försöker komma runt till vänster några gånger men utan något resultat. 

 

Halvvägs in i halvleken kommer målet och det är fotbollsgodis vi får se. Christoffer vinner en boll mitt på deras planhalva och spelar ut till Hampus. Han spelar Jacob som väggar snyggt till Hampus som kommer fri i straffområdet och avslutar snyggt högt upp i nättaket vid första stolpen 1-0 GIK. 

 

Mossen får sen bollen några minuter utan att det händer något innan vi tar tag i dem igen. Med halvtimmen spelad har vi ett vackert anfall igen. Hampus hittar ut till Oskar som slår ett fint inlägg till Arvin som möter med pannan men räddningen håller hög klass under ribban till en resultatlös hörna. 

 

Sista kvarten är lite sämre från vår sida då vi börjar slarva lite mer och tappar boll några gånger i onödan. I minut 38 gör vi ett felpass utanför eget straffområde och Mossen får ett skottläge. Skottet går dock en bit utanför och vållar inte Robin några bekymmer. Detta kom att bli Mossens enda avslut i första halvlek. 

 

Vi skapar två lägen till sista fem minuterna. Först är det Oskar som slår ett nytt bra inlägg och denna gång är det Johannes som möter med huvudet men nicken blir lös i famnen på deras duktige målvakt. Därefter hittar Christoffer fint till Hampus som från snäv vinkel till höger skjuter en bit över. Paus 1-0 GIK Avslut 6-1 GIK Hörnor 1-1.

 

Andra halvlek

 

börjar med att vi byter in Liam centralt. även denna halvlek kontrollerar vi bra utan något direkt skönspel. Mossen har en ide att gå i djupet och ta sig förbi den vägen vilket vi stoppade bra idag. Efter en intetsägande första kvart där vi haft lite svårt att få tag i bollen händer det lite under en minut. Oskar slår först ett nytt bra inlägg men då det är väl hårt kan Johannes bara styra bollen med pannan en bit över. 

 

Mossen rullar igång bollen och deras målvakt slår en långboll som når deras forward men trängd går avslutet en meter utanför Robins första stolpe. Sen är det nära att vi utökar ledningen. Johan tar sig fram fint och hittar Hampus som rycker förbi sin back och ur snäv vinkel lägger han bollen förbi deras målvakt med i stolpen och ut. 

 

Med 20 minuter spelade får Mossen ett inkast som dimper ner i vårt straffområde och en bortaspelare får skottläge men vi täcker till en resultatlös hörna. 

 

Andra delen av halvleken blir vi lite långa och Mossen får lägen att spela på djupet men vårt försvar är ramstarkt idag och deras kvalitet inte speciellt bra så vi håller stången ganska enkelt. Framåt är det bara vi som skapar lägen sista 20. I minut 26 hittar Liam till Johan som viker in från vänster och skjuter men deras målvakt är med bra och räddar ett bra målläge. 

 

William som hoppat in gör en bra aktion med kvarten kvar då han dribblar sig fram till vänster och kommer ini straffområdet. vinkeln är inte den bästa och deras målvakt täcker bra vid sion första stolpe. Hampus spelar sen in med en magisk yttersida till Arvin som nickar över i bra läge. 

 

Sista 10 försöker mossen framåt men mer än några inkast och frisparkar skapar de inte. Det som händer på slutet är att Hampus blir utvisad på ett mycket märkligt sätt. Han får sin andra varning när vi från bänken säger till honom att hålla i bollen och inte kasta långt in i straffområdet. Mycket märkligt men rättsskipare hade nog koll på att den gode Hampus är sjösjuk så då slipper han åka båt nästa helg. Slut 1-0 GIK Avslut 5-2 GIK Hörnor 2-1 Mossen.

 

Summering

 

ger femte raka och dessutom derbyseger i guldderbyt. Idag kontrollerar vi spelat bra stora delar av matchen. Vårt försvarsspel med fyrbackslinjen och Christoffer som skydd är riktigt bra. Robin i mycket god form behövde knappt röra bollen idag. Vi har även några bra anfall framåt med fina kombinationer som kunde gett lite mer utdelning. 

 

Dock är det inget skönspel idag. Mossen bjöd inte heller till för att det skulle bli så utan körde bara på kontring vilket överraskade lite. I andra halvlek blir vi lite långa och dom kan ganska enkelt vinna boll ibland. Vi har även för korta sekvenser med boll i andra halvlek där vi inte fick lugn i vårt eget passningsspel. Poängen trillar in men vi känner att spelmässigt finns det mycket att utveckla. 

 

Nästa vecka blir det en svår bortamatch på Styrsö på självaste dagen för Göteborgsvarvet. En något märklig dag att lägga match på. Då Guldheden även är en löparklubb blir det spännande att se vad nästa lördag ger. 

 

Pinnejakten

 

3p Daniel Marsfeld - kung i försvaret, sätter inte en fot fel, står rätt på alla deras försök till spel i djupled

 

2p Oskar Örth - fin match idag, fin vänster, bra inlägg, fina fötter, löser defensiven bra

 

1p Christoffer Marsfeld - bra skydd till backlinjen idag, vinner massa bollar i eget straffområde som var viktigt idag

 

1p Emanuel Carlsson - fin match igen, kämpar kopiöst och vinner tillbaka mycket boll

 

1p Hampus Albinsson - sjukt snyggt mål och matchhjälte

 

Laget

 

Robin Emanuel C Daniel Emma Oskar Christoffer Johannes ( Ermir 77) Jacob ( Liam 45 Johan 82) Hampus Arvin ( Christian 89) Johan ( William 72) På bänken: Calle


Nyhetsarkiv
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20