SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Stabil seger mot Björndammen/Öjersjö
2024-05-24 20:33

Efter holmgången och bragdpoängen senast på Styrsö var vi hemma på Södra igen för match mot Björndammen/Öjersjö. Våra gäster är ett ungt lag med några rutinerade pjäser. Idag räckte dom inte alls till mot oss då det blev seger 3-1 ( 2-0) vilket definitivt var i underkant. Vi strävade efter en bättre prestation idag än senast då det mest var kamp utan skönspel. Det blev så idag då vi fick se ett Guldheden med enormt mycket bollinnehav och ett bättre lugn med bollen. 

Felix åkte på skada 768 i veckan så jan saknades idag jämfört med senast. Vi fick även tillbaka en handfull spelare så Värmlandståget Carlsson tog högerbacken, Hampus sin position och Jacob startade på topp idag. 

 

Första halvlek

 

är efter en lite slarvig start vår där vi har bollen mest hela tiden. Det är nära utdelning redan efter 40 sekunder då pigge Johan hittar till Hampus som blir fri i straffområdet men avslutningen håller inte tillräcklig klass så målvakten kan rädda. Vi äger sen boll mest hela tiden då de har respekt för oss och faller lågt. Vi slarvar dock för mycket på offensiv planhalva i passningar och mottagningar så skapar inte så mycket som vi borde.

 

Dock bör vi göra mål i minut 7 då Daniel får bollen på bottre ytan efter hörna och spelar in till Jacob som från någon meter har öppet mål men knäar bollen i ribban. Några minuter senare hittar Johan till Hampus som bröstar till Jacob som skjuter på ett men någon meter över. 

 

Mest boll för oss sen och vi har ett annat tålamod med boll idag och mer kyla. Då kommer utdelningen till slut och det gjorde under några fina minuter mellan minut 26 och 29. Först får vi ett inkast som Hampus kastar in i straffområdet och Johannes Ung som är i fin form nickskarva i en  båge över målvakten in i bottre hörnet 1-0 GIK. Några minuter senare stressar vi deras målvakt till ett misstag vid ett uppspel och Johan tar bollen och avancerar fram och med vänstern placerar snyggt in 2-0 GIK.

 

Några minuter efter målet får Hampus skottläge men skjuter en bit över. Det tar 35 minuter innan Björndammen kommer in i vårt straffområde och får till ett avslut. Gästerna spelar sig igenom vår press bra och kommer fram till höger och det blir ett inspel som skjuts mot mål men Robin räddar säkert. Johannes Valtorp älgar sig sen fram centralt och testar lyckan men skottet blir löst i målvaktens famn. Björndammen får till ett avslut till strax innan paus då ett inspel stöts mot mål men Robin tar den enkelt. Paus 2-0 GIK Avslut 7-2 GIK Hörnor 4-0 GIK.

 

Andra halvlek

 

inleds mer Ermir på plan då Valtorp misslyckats med lunchen och mådde lite illa. Våra gäster ger det en chans från start och kör stenhård press i ett försök att komma ikapp. Vi blir väl något stressade några minuter men löser den anstormningen ändå ganska lätt. Enda chansen första kvarten är vår då Hampus bryter ett uppspel och tar sig fram till vänster och stöter bollen strax utanför bottre stolpen. 

 

I minut 17 avgör vi matchen. Planens Gigant Johannes Ung driver fram centralt och frispelar genialt Johan som fri lägger in 3-0 GIK. Vi gör sen lite byten och det tar några minuter innan det sätter sig. Björndammen energi har dock mattats av och det är vi som återigen har bollen mest hela tiden. 

 

Med kvarten kvar är det dags för Jojos ja den gode herr Ung kallas visst för det. I min värld är han ingen Jojo utan väldigt stabil. Just de Jojo frispelar genialt igen men nu inhoppande Arvin men målvakten räddar fint. Minuten efter hittar Christoffer ut till Axel J som också hoppat in. Hans inspel är Arvin nära att stöta i mål. 

 

Det tog 33 minuter i andra halvleken för Björndammen att hitta ett läge. De ställer om bra till höger och får ett bra läge i vårt straffområde men Robin räddar fint till hörna. Tyvärr ger hörnan vårt första hörnmål i röva. Hörnan slås lågt och vi pillar i rensningen så en bortaspelare vänster om och skjuter in 3-1 GIK vid bottre stolpen. 

 

Det blev ändå aldrig oroligt på slutet utan vi bör näta igen minuten efter målet då inhoppande Jocke bryter bra och hittar Hampus som spelar fri inhoppare nr 5 Axel B som helt fri dock avslutar så deras målvakt kan rädda. 

 

Med 5 minuter kvar hittar Jojo till Axel B som skjuter i bra läge igen men målvakten räddar till hörna. På hörnan testar Jojo men bollen rensas framför mål. Björndammen får ett läge till med någon minut kvar då vi tappar boll centralt men Robin räddar enkelt skottet. Slut 3-1 GIK Avslut 7-3 GIK Hörnor 3-1 GIK.

 

Summering

 

ger en positiv insats med en hel del att ta med oss. Vi hade ett mission inför året att öka vårt bollinnehav och possession vilket var en lidelse förra året. Det har sakta blivit bättre men idag tog viI ett kliv till då vi nog har runt 75-25 i bollinnehav. Vi har ett mer lugn med boll och vänder spelet mycket bättre och släpper skygglapparna. Kan inte vart roligt och lira i Björndammen idag. Även om vi missade någon kross ibland fortsatte vi ha tålamod. 

 

Det var inte mycket duellspel idag men det lilla som var löste vi bra. Det är ett härligt go i laget som visar sig med att spelare som inte lirade idag är med i segersången och hejar vi sidan. Stort!

 

Som alltid kan saker bli bättre. Mer kyla gör vi nog 5-6 mål idag och surt och onödigt att inte hålla nollan. Första 20 är vi slarviga på offensiv planhalva där vi kan visa mer kvalitet. Nu siktar vi på en ny fin vecka med torsdagsmatch på Härlanda Park. 

 

Pinnejakten

 

3p Johannes Ung - mellan minut 30-90 planens gigant, mål+assist, hittar fin position offensivt, mycket fin med boll

 

2p Johan Svensson - 2 fina mål, som vanligt kreativ med boll med mycket fart

 

1p Ermir Zulfaj - mycket bra inhopp, löser spelet bra, gör det rätt i de flesta situationer

 

1p Christoffer Marsfeld - hade det trevligt idag, säkert 1000 bolltouch var av nästan alla var bra, hittar sin yta bra och alltid spelbar

 

Laget

 

Robin Emanuel C ( Axel J 71) Daniel Emma Oskar ( Jocke 65) Christoffer Valtorp ( Ermir 43) Jojo Johan ( Axel B 71) Jacob ( Arvin 67) Hampus

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Seger utan skönspel2024-06-08 10:56
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20