SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Fängslande seger på Härlanda Park
2024-06-01 11:30

Det var en ny bekantskap som mötte oss idag då vi åkte till gamla fängelset för möte med FC Kålltorp. En viss ledare hade tydligen hyrt rum på fängelset men mer om det strax. Kollar man Kålltorps spelares meriter överglänser det oss med hästlängder men det brydde vi oss inte nämnvärt om utan tog en ny seger 2-0 ( 1-0). Idag gör vi en spelmässigt bitvis väldigt bra första halvlek med några tydliga brister. Första halvtimmen av andra halvlek däremot är direkt usel där vi inte gör många rätt. Hampus förlösande 2-0 mål med kvarten kvar räddar oss dock till slut även om vi borde avgjort detta i första halvlek.

 

Vi gjorde 3 förändringar idag då Oskar utgick på grund av skada och Axel J åkt hem till Värmland. Arvin gick in från start igen, Ermir tog en central position och Johannes L tog vänsterbacken. 

 

Vad hände då på vägen till match! Detta kan nog komma bli en skröna som det kommer pratas om länge. Den gode Ulf Örth fattade inte att det var fotboll vi skulle på utan hade bokat rum på fängelset. Han drar en halvsnygg körning mot rött nedanför Carlanderska. Dessutom med polisen direkt bakom. Blåljus på och efter lite förvirring stannar Ulf. Daniel som fick äran att åka med ledarbilen trodde inte sina ögon…

 

Polisen konstaterar ” det är inte bra att köra mot rött i vanliga fall extra illa med polisen bakom sig”. Då plötsligt händer det!! Ulf fattar det är fotboll vi ska på och utbringar på den bredaste skånskan VAAAAaaaaaaaaaaarrrrrr! Polisen blir helt tagna på sängen av denna nonchalans och det kommer fram två VAR-poliser som tar fram monitorn. Ny titt på färden och det konstateras att det var gult ljus. Efter lite dramatik och nervös väntan kommer domslutet NO FOUL! Ulf kan därmed avboka rummet och vi kommer fram lagom till uppvärmningen. 

 

Första halvlek

 

är kontrollerande från vår sida med mycket bollinnehav. Kålltorp visade som sig bör oss stor respekt och backar hem för att göra det tight för oss. Det ger oss mycket bollinnehav och vi rullar fotboll på ett fint sätt  Vi hittade många fina ytor med bra passningar som vi kunde utnyttjat bättre. Vi får ett kanonläge redan i 2:a minuten då Jojo hittar med ett instick till Hampus som blir fri från vänster men avslutet är lite för tamt så målvakten räddar. 

 

Kålltorp som var tydliga i första halvlek att det var kontringar som gällde vilket de bitvis gjorde bra och var lite halvluriga med. En långboll på yta når en hemmaspelare i 5:e minuten som avancerar och avslutar från hörnet i straffområdet men Robin täcker bra vid första stolpen till hörna som sen nickas en bit över mål där vi var lite passiva i markeringen. 

 

Vi äger sen boll och rullar fint men problemet i första var att bollhållaren endast hade ett alternativ vilket gjorde att vi inte skapar så mycket som vi borde då vi kom fram fint i bra ytor mest hela tiden. Även de enkla passningarna för att ställa gubbe fri var för dåliga i halvleken utom vid ett tillfälle. 

 

Innan vårt fina ledningsmål kom hade Johan ett bra inlägg till Hampus som får nicka ostört i straffområdet men i famnen på målvakten. Några minuter senare slår vi en av få felpass i halvleken så Kålltorp ställer om fort med skott vid Robins högra stolpe men vår panter i mål räddar bra till hörna. 

 

Ledningsmålet kommer sen i minut 24 och det är sagolikt vackert. Nu kombinerar vi för första gånger med fler spelare och då händer grejer. Uppspel till mötande forward tillbakaspel till Jojo som gör ett instick till Hampus som fri placerar in bollen vid bottre stolpen 1-0 GIK. Vi fortsätter sen rulla bra boll men är återigen för stillastående utan boll så övertaget resulterar inte. 

 

Jojo passar återigen Hampus med kvarten kvar och skottet från straffområdeslinjen täcks till hörna. En hörna som Emma får på bottre ytan men nicken blir lös rakt i målvaktens famn. Med några minuter kvar gör Daniel ett väggspel och avancerar med skott från 25 meter i stolpen och ut. Paus 1-0 GIK Avslut 6-3 GIK Hörnor 2-2

 

Andra halvlek

 

är däremot riktigt dålig till en början. Kålltorp går lite högre upp utan att direkt pressa oss vilket vi inte alls löste första 25. Vi slår knappt en passning rätt och envisas med att bara spela centralt så stackars Johan på kanten undrade nog vad Johan gjorde på plan. Vi förlorar också mångaenkla närkamper och Kålltorp får en del bra lägen. 

 

Första stora chansen är dock vår och återigen bränner vi ett friläge. Christoffer hittar Arvin som lyfter till Hampus som blir fri men avslutet blir en lös lyftning i målvaktens famn. En av många felpass ger Kålltorp ett bra skottläge i minut 10 men Robin är med bra på det låga avslutet. 

 

Det är nära kvittering sen i minut 13 då ett inlägg går mot en fri gubbe några meter från mål men som tur väl var missar han bollen. Nytt bolltapp några minuter senare leder till ett bra skottläge som vi täcker till hörna. Hörnan blir farlig men Robin får tag i bollen på mållinjen. Kålltorp får sen en ny hörna som nickas över. 

 

Nu har Kålltorp sprungit av sig lite och kring minut 25 börjar vi få tag i matchen igen och hittar varandra med passningarna istället för motståndarna. Vi får en hörna i just minut 25 som Arvin möter vid första men stöter bollen utanför mål. Christoffer tar sen en frispark som dock går någon meter över. Han fick nog lite hybris den gode Christoffer efter ett drömslott på uppvärmningen. 

 

Med kvarten kvar stänger vi matchen. Christoffer hittar Hampus ute till vänster. Han viker in förbi sin back och skjuter ett drömskt utanför straffområdet rakt upp i bottre krysset 2-0 GIK. Kålltorp drar sen på sig en utvisning och vi kontrollerar sista 10 minuter enkelt. Johan får ett bra läge till mer utdelning men skjuter strax över mål i bra läge från höger. Slut 2-0 GIK Avslut 5-4 GIK Hörnor 4-1 Kålltorp

 

Summering

 

ger att vi fortfarande efter 9 omgångar är obesegrade vilket är en härlig känsla. Vi visar en imponerande stabilitet att hålla tätt även om spelet inte klaffade i andra halvlek. Vi är duktiga med boll och har utvecklat det spelet monumentalt. Känns som ett annat lag från förra året. Bra tålamod med boll i första halvlek idag. Två ruskigt snygga mål bjöd vi på och hållen nolla vilket vi gärna ser fler av.  

Positivt att man såg mycket frustration efter matchen trots seger vilket visar att vi har krav på varandra. Underbar support idag igen av spelare, vänner och familj. 

 

Idag hade vi för dålig rörelse utan boll och det var ofta bara ett alternativ att spela på. Klart bristfällig kvalitet i avgörande passningar stundtals. Vi bränner fortfarande för många frilägen. 22 mål på 9 matcher borde vart betydligt fler. 

Kvaliteten försatta 25 i andra halvlek är för låg och sämre lag än oss hade blivit straffade hårt. Vi borde varierat än mer och vänt spelet mer. 

 

Nya tag redan på onsdag mot Kungsladugård hemma. 

 

Pinnejakten

 

3p Emanuel Carlsson - har tagit enorma kliv i år och gått framåt oerhört, superstarka, inte flashig men tar nästan alltid rätt beslut

 

2p Robin Björkstrand - hållen nolla och några bra räddningar, visar vid unga 37 års ålder att man kan utvecklas och bli bättre även då, ruskigt stabil, visar en stor pondus

 

1p Johannes Lundahl - första matchen som ytterback och löste det bra, klev fram bra i banan, alltid ett spelalternativ, pushade på bra

 

1p Hampus Albinsson - 2 grymt snygga mål och matchvinnare bortser vi inte ifrån, blandade och gav dock idag och kunde väl gjort 4-5 baljor

 

Laget

 

Robin Emanuel C ( Anton 82) Daniel Emma Johannes L ( Jocke 82) Christoffer Ermir ( Jacob 70) Jojo Hampus Arvin ( Axel B 75) Johan ( William 85)

 


Nyhetsarkiv
Seger utan skönspel2024-06-08 10:56
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20