SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Seger utan skönspel
2024-06-08 10:56

Ikväll var det Kungsladugårds tur att komma till vår hemmaborg på Södra. Till slut kom det att bli femte raka hemmasegern via 3-1 ( 1-0). Idag vinner vi då vi visar klass i avgörande lägen med tre fina mål. Spelet ute på plan lämnar mycket i övrigt att önska då det var krampaktigt utan något större flyt i spelet. Samtidigt är Kungsladugård tunga med mycket kamp där vi ändå stod upp bra. Dock blev vårt eget spel lidande av det. 

Några avbräck hade vi idag då för vårt spel viktige Christoffer var bortrest. Även Ermir var borta och Brännan tog studenten. Hampus som vart sjuk fick inleda på bänken och hade väl ca en kvart i kroppen idag. Då Javi lämnade sent återbud fick Oskar plats på bänken även om tanken var att vila hans ljumskar. 

 

Första halvlek

 

börjar med en mycket svag första kvart av oss då vi är snälla i närkamperna och slarvar en del med boll. Passningarna är lösa och vi har dålig rörelse så bollhållaren har få alternativ. Redan i första anfallet får Lagårn sitt första läge då de enkelt får komma in i vårt straffområde men skottet ur dålig vinkel går över Robins mål. Några minuter senare hittar Johan fram till Valltorp som skjuter över från 15 meter. 

 

I matchminuten 9 står vi för ett bolltapp och Lagårn får ett skottläge i straffområdet men dom var bra på att avsluta över mål idag. Någon minut senare nytt skottläge för gästerna men nu löst på Robin i mål. 

 

Runt kvarten spelad kommer. Vi lite bättre in i matchen. Lagårn kör en ganska dålig hög press som vi borde löst bättre men vi börjar ana embryon till att lösa det bättre. Efter just kvarten spelad hittar Calle ut till Johan som gör det bra och driver in i bastant och skjuter med vänstern men räddningen vid bottre stolpen är bra. 

 

Sen följer 20 minuter av mycket låg kvalitet där det byts mycket boll utan någon struktur. Under perioden har Lagårn ett avslut vi täcker till hörna och Daniel kliver fram när det inte finns några passningsalternativ och skjuter från 30 m högt över. 

 

Vi byter sen position på Jojo och Gabriel för att få Jojo högre upp i banan. Och snacka om genidrag. En minut efter det hittar vi igenom deras press och Jojo kan vända upp på offensiv planhalva. Han hittar ut till Johan och löper in i straffområdet. Johans inspel är kirurgiskt bra mot bottre ytan där Jojo möter på volley upp i nättaket 1-0 GIK. Fotbollsgodis!

 

Efter mål är vi ofta sårbara och likaså nu. Lagårn får enkelt efter avspark ta sig fram till höger och spelar in till fri gubbe vid straffpunkten. Tur för oss avslutas det återigen en bit över mål. I anfallet efter får Jojo ett bra skottläge utanför straffområdet men även vi kan avsluta över idag. På slutet får först Robin ett mycket mystiskt gult kort innan Lagårn får ett läge efter inkast men skott över är deras melodi idag. Paus 1-0 GIK Avslut 6-5 Kungsladugård Hörnor 4-0 Kungsladugård.

 

Andra halvlek 

 

börjar med att vi tar in Oskar för att få in lite fötter på plan. Andra halvlek präglas annars av att Lagårn sätter in en tung forward som de sätter bollar på. Det ger massa dueller och kamp och skönspelet lämnade vi idag till en annan match. Vi är nära i 5:e minuten då Oskar kastar långt mot Jojo som nickskarvar strax utanför bottre stolpen. 

 

Några minuter senare får Lagårn en farlig frispark strax utanför straffområdet som skjuts just de precis över Robins ribba. I 12:e minuten tar sig Jojo fram bra och skjuter ett skott som räddas bra av deras målvakt. Minuten efter får vi utdelning. Jojo får bollen i sin fin yta och spelar fri Arvin till höger i straffområdet. Avslutet är helt perfekt i bottre hörnet 2-0 GIK. 

 

Sen är det 20 minuters fotboll med kamp där det inte var många gånger det var 2 pass i rad för bägge lagen. Ett läge skedde under perioden och den var farlig för Lagårn. Ett inspel stöts från nära håll mot mål men Robin är alert och gör en fin räddning. 

 

Precis när det börjar kännas lugnt bjuds Lagårn på en livlina efter hörna i minut 33. Hörnan nickad vid bottre stolpen och Robin kniper bollen på mållinjen vid sin stolpe. Hur sen assisterande som inte ens var i linje kan vinka för mål är ett helgerån men mål blev det 2-1 GIK.

 

Vi byter nu in Hampus sista 10 för att avgöra matchen. Wille som också kommit in i matchen tar sig fram i minut 41 till vänster och försöker hitta Johan som är fri i straffområdet men bollen blir lite för brant. Lagårn kommer fram centralt i minut 43 men skottet är löst i Robins famn. Minuten efter blir Hampus helt fri men avslutet räddas av deras målvakt. 

 

Hampus får dock revansch i första övertidsminuten. Wille hittar honom med fin pass och nytt friläge och nu rullas bollen under målvakten in i mål 3-1 GIK. Trots det lyckas vi släppa till ett läge till efter det men deras skott utanför straffområdet räddas av Robin i mål. Slut 3-1 GIK Avslut 5-5 Hörnor 5-1 Kungsladugård.

 

Summering

 

10:e raka utan förlust bara det är en världshistorisk händelse. Återigen starkt att vara så stabila när vi inte får till spelet på plan. Vi står upp bra mot deras tunga spel. Försvarar oss bra på dera 9 hörnor som kändes farliga. Att domarna gav dom ett mål efter hörna förringar inte den insatsen. Målen vi gör idag är ren klass. Vi har några individuella prestationer som håller hög klass idag.

 

Spelmässigt klart underkänt idag dock. Vi har väldigt få kombinationer och slarvar mycket med boll och passningar. Rörelsen på plan och att hjälpa bollhållaren är inte på den nivå vi vill.  Idag rörde vi oss ofta från bollen av någon anledning. Vi kom inte upp med tillräckligt folk offensivt så Arvin på topp blev ofta isolerad. 

 

Vi tar med oss tre poäng och ny vecka och match mot Azalea på torsdag. Då kommer truppen  få visa vad den går för då det reas ut många resor just den veckan! Väl mött då!

 

Pinnejakten

 

3p Emanuel Bergsand - rock steady mittback, tog kampen mot deras tunga spel

 

2p Daniel Marsfeld - rock steady mittback, tog kampen mot deras tunga spel

 

1p Johannes Ung - magiskt mål, fin assist, några bra aktioner på offensiv planhalva

 

1p Johan Svensson - magisk assist, bra mede boll idag igen

 

Laget

 

Robin Emanuel C Daniel Emma Calle ( Anton 91)  Johannes U Gabriel Jacob ( Oskar 45 Jocke 91) Johan Arvin ( William 71) Johannes L ( Hampus 77)


Nyhetsarkiv
Seger utan skönspel2024-06-08 10:56
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20