SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Guldhedens Idrottsklubb
Fotboll

Tung avslutning på en annars bra vår
2024-07-08 11:54

Lite dåligt med uppdatering så här i semestertider men här ger vi oss på ett försök att analysera de avslutande två matcherna som tyvärr gav två nya förluster och en lite sur avslutning på en annars riktigt bra vår. 

 

Till att börja med är det inte konstigt att vi förlorar på slutet då vi vart alldeles för få på träningarna vilket gjort att intensiteten på träningarna har saknats vilket speglar matcherna väl. Många studenter bortresta vilket vi vet om, sen några tråkiga skador men även felaktiga prioriteringar vilket man väl ändå får leva med på vår nivå. 

 

Först ut var Donsö hemma vilket gav förlust 2-4 ( 1-2). Denna torsk var tung då vi efter en fin start gör en riktigt dålig insats där vi bjuder Donsö på segern väldigt onödigt. Vi har svårt för sådana anti-lag som Donsö som blundar och slår så långt de kan och idag gick vi i deras fälla återigen. Starten är dock riktigt bra första 20 minuter då vi rullar och bygger upp vårat spel bra. Gabriel gör tidigt 1-0 efter fint inlägg från Örthen. För övrigt Gabbes debutår i Guldheden. Vi har bud på mer då både Valltorp och Felix har varsitt bra läge. 

 

Sen halvvägs in i halvleken startar kollapsen. På 2 minuter gör vi stora misstag och bjuder på mål när vi först naivt spelar oss upp rakt i fel yta. Det ger brytning pass och ny pass och friläge och 1-1. Sen står Daniel för ett ovanligt misstag när han ger dem bollen och 1-2. 

 

Donsö har sen några lägen till där Robin kommer ut bra. På slutet får vi till lite igen och Valltorp lobbar över ett öppet mål och även Hampus har ett bra läge innan det blir paus. 

 

Andra halvlek inleds fruktansvärt illa dör Donsö ostört får tjonga boll och löper sig till bra lägen där vi tar egna beslut och placerar oss på plan lite som vi vill. Donsö har väl två lägen de borde gjort mål på när de missar öppet mål och sen bränner ett friläge. 

 

Vi får sen två lägen som också borde gett utdelning. Wille får ett jätteläge någon meter från mål men tajmar fel och sen rundar Valltorp målisen men lägger bollen utanför det öppna målet.  Sen är Donsö nära igen men Oskar räddar på mållinjen. 

 

Med kvarten kvar får Donsö en utvisning och nu då. Nä bebismiastag och 1-3 efter egen hörna och sen 1-4 då de vinner duellen 1 mot 1 och avslutar fint. Vi reducerar i sista sparken då Christian fint hittar Jacob som är klinisk i avslutet. Slut 2-4 Donsö Avsalut 16-16 Hörnor 3-1 GIK

 

Laget: Robin Calle ( Anton 70) Daniel Emma Oskar Christoffer Ermir ( Christian 62) Gabriel ( Jacob 73) Hampus ( William 58 Hampus 80 Calle 88) Felix Johannes L

 

 

Näst på tur var Pushers borta och det blev till slut en klar förlust 0-3 ( 0-0). Idag mötte vi ett riktigt taggat hemmalag och dom var klart bättre än oss och vinner helt rättvist. I första halvlek är vi inte alls påkopplade och med tur har vi kryss i paus. 

 

Vi är tama i närkamper och står och tittar på boll medans dom agerar. Vi får inte fast bollen alls på offensiv planhalva utan tappar den mest hela tiden. Vi skyddar inte bollen utan gör oss mindre med boll konstigt nog. 

 

Första 20 är det Pushers som styr tillställningen och skapar en del lägen och många hörnor. Robin gör bland annat två fina räddningar och de har även några avslut över mål. Efter 20 minuter får vi vårt första avslut när Danne testar skott från distans vilket går precis utanför deras stolpe. Vi får ett jätteläge till ledning halvvägs in i halvleken då Johan hittar Arvin som blir fri men avslutet är alldeles för tamt på målvakten. 

 

Sen är det Pushers igen och de har 3 bra lägen där Robin kommer upp bra innan de avslutar med skott som stryker stolarna men utanför mål. 

 

Andra halvlek är lite jämnare i avslutningsstatistiken men det är Pushers som gör målen. Det byts lite halvchanser första 10 minuterna innan Pushers får en frispark utanför straffområdet. Orsakad av att vi står och tittar på plan istället för att gå in och ta bollen. Frisparken är bra runt muren in vid första stolpen till 0-1. Det tar bara några minuter innan det smäller igen. Pushers missar först öppet mål innan de tar returen och från dålig vinkel lägger in 0-2. 

 

Pushers har sen två nya lägen som liknar frilägen då vi flyttar upp folk. Robin kommer dock upp bra och räddar fint. Sista kvarten får vi lite tryck då dom tröttnar lite med sin höga energi. Isac spelar fram Jacob som får ett bra läge men räddningen är fin. Därefter omställning Pushers när vi inte försvarar och nytt friläge och nu 0-3. Jacob har ett jätteläge på slutet men avslutet stryker stolpen utanför. Slut 0-3 Pushers Avslut 11-19 Pushers Hörnor 4-8 Pushers.

 

Laget: Robin Christian ( William 82) Daniel Emma Calle Christoffer Jacob Johannes U Arvin ( Isac 75) Felix ( Joaquim 70) Johan

 

Pinnejakten

 

2p Johannes Valltorp Lundahl - den ende som stod upp mot Donsö i fart tempo och aggressivitet, dock saknades slutprodukten

 

1p Oskar Örth - stabil mot Donsö utan misstag, fin assist

 

1p Gabriel Larsson - debutmål mot Donsö och dessutom snyggt sådant

 

1p Christian Johannesson - kom in med kort varsel mot Pushers och gör det stabilt, bra energi

 

1p Robin Björkstrand - tar flera frilägen mot Pushers

 

Summering av våren

 

ger flera positiva saker 

 

- fantastisk sammanhållning

- bäst i Göteborg på sociala medier

- mycket mer eget spel i år jämfört med tidigare

- stabilt bakåt förutom sista 2 matcher

- mycket fart framåt med några klasspelare

- med i toppstriden

- bra fart på träningarna fram till juni

- unik vinstrad i Guldhedens historia

- upphämtningen mot Styrsö sista 8 minuter sjuk!

- grymt träningsläger

- flera social aktiviter och fler på gång

- lagom rotering i laget fram till juni vilket gav kontinuitet

 

men även förbättringsområden

 

- kass prioritering i juni

- få folk i juni

- vi är för snälla på plan

- måste bli bättre på att vinna andrabollar vilket ofta avgör matcherna

- ibland ganska korkade ute på plan

- lever lite mycket på individuella prestationer istället för laget

- kommunikation på plan!

- bli bättre i beslutsfattandet

 

 

Nu tar vi uppehåll så ses vi i augusti igen! VAMOS!

 

 


Nyhetsarkiv
Seger utan skönspel2024-06-08 10:56
Derbyseger!2024-05-09 18:28
Seger mot Stenkullen2024-04-20 12:06
Oavgjort mot Finlandia2024-03-17 10:09
Seger mot Hällesåker2024-02-26 16:05
Förlust i cupen2024-02-23 17:01
Provträning i januari2023-12-22 11:58
Oavgjort mot Warta2023-10-11 14:36
Skön derbyseger2023-09-14 16:27
Äntligen seger !2023-09-05 18:07
Oavgjort i regnet2023-08-27 10:05
Mållöst mot Fässberg2023-08-18 23:48
Träningsstart2023-07-31 09:20